Tippek túléléshez – hogyan éld túl a nyolc órát?

Már megint hétfő, már megint szól a vekker. Legszívesebben lenyomnád, és visszazuhannál a felhőtlen öntudatlanságba? Íme pár lépés, amellyel gyorsabban telik majd a kötelező munkaidő!

Forró ital az irodában – indítsd hangulatosan a reggelt! Ha ülő munkát végzel, készíts egy teát vagy kávét, és fogyaszd el a számítógép előtt, miközben egy negyed óráig még a híroldalakat vagy a Facebookot böngészed. Ez a lassú indítás eléri azt, hogy ne érezd úgy, hogy azonnal a mókuskerékben tepersz, és nincs időd magadra. Ha rohangálsz, akkor pedig ugorj be egy kávézóba (a Coffeeshop Company macchiattója űberelhetetlen!), és kérd a kedvencedet elvitelre. Hidd el, sokkal szebbnek tűnik majd a szürke város, ha közben a forró italodat kortyolgatod a dugóban. Még Hugh Jackman is így szereti a reggelt.

Pipázz – na nem a munkahelyi dohányzást szeretnénk propagálni, hanem a listaírás hatékonyságát szeretnénk megvillantani. Nap elején készíts egy pár pontos listát arról, hogy mit kell mindenképpen elintézned a nap folyamán. Ha teljesítettél egy feladatot, pipáld ki a listán! Így garantáltan rajta maradsz a helyes úton, illetve elégedetten veregetheted majd magad hátba, amikor egy-egy dolgot maradéktalanul teljesítettél. Nem csúszol szét, és haza sem kell vinned a melót.

Ide nekem a nagy falatot! – agytekervényeink bizonyítottan a reggeli órákban működnek a legjobban. Ha előre tudod, hogy van pár nehezebb feladat, amit a nap folyamán el kell végezned, ugorj neki délelőtt! Sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudod majd befejezni, mintha elodáznád a délutáni órákra, illetve a későbbi napszak is lazábban telik majd – így nem fogsz kapkodni a hazamenetel előtt, és a munkahelyi stresszt sem kell majd hazacipelned, a túlórákról nem is beszélve!

Fél óra off-time – ne hagyd ki az ebédidőt! Irány a sarki kifőzde vagy salátabár (a Castro Bisztró currys csirkéje garantált ízorgia), ahol egy kis ideig nem kell másra gondolnod, csak a megfelelő öntet kiválasztására. Ha van kedvenc helyed, ahonnan rendelsz, akkor se az irodában fogyaszd el a menüt – fedezd fel a közeli parkot, vagy csak ülj ki a gangra a kollégákkal, ahol jöhetnek a magánéleti pletykák és karácsonyi tervek! Figyelem, munkahelyi témák tabu!

Nasi a köbön – saját magaddal szúrsz ki, ha nem csemegézel napközben. Hagyd az energiaitalt, és ropogtass inkább magvakat (a sárgabarack mag B17 tartalma például serkenti az agyműködést, illetve erősíti a memóriakészséget) vagy friss zöldséget – így a fölösleges kilóktól is megmenekülsz, illetve a szervezeted sem szorul arra, hogy minden energiatartalékát feleméssze egy-egy teljesítendő megbízásnál.

 

Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Adventi koszorú: milyen legyen? 
A legjobb mézeskalács receptek
Channing Tatum vérbeli romantikus lélek