Tetőteraszok Budapesten – Felettünk a csillagok

2014 nyara magával hozta a tetőterasz kultúra kivirágzását Budapesten. Gyönyörű fővárosban élünk, ebbe a megállapításba senki sem köthet bele, így épp itt volt az ideje, hogy egyre több és több szórakozóhely használja ki a város panorámáját, megadva az esélyt, hogy végre ne házak, hanem az ég tornyosulj a fejünk fölé, miközben a lágy szellőben kortyoljuk el a délutáni kávét vagy az esti fröccsöt. Abszolút szabadságérzés, abszolút élmény, a város felett, a felhők alatt.

Tip Top Bar


Ha nagyon spórolni akarsz, ne ide gyere, persze ez nem azt jelenti, hogy a felső tízezernek lenne kitalálva a hely – ellenkezőleg. A hipszter és önmagukat menőnek valló – és néha valóban menő – fiatalok égközeli központjában bárki jól érezheti magát, hiszen a hangulatot az otthonosan zsúfolt tetőn a színes villanykörték és az eszméletlen jó kilátással garantálja, és az egész este folyamán egy filmben érezzük magunkat. Aki bulizni akar vagy kultúrára vágyik, az is bátran keresse meg a helyet, és véletlenül se ijessze meg a megszámlálhatatlan lépcső, amit meg kell mászni a célért. Fent úgyis lesz mivel lehűtenünk felhevült testünket.

Gozsdu Sky


Ha a kilátás annyira nem érdekel minket, viszont nem akarunk elszakadni a Gozsdu udvar nyüzsgő világától a Gozsdu Sky mindenkinek tökéletes választás lehet, igaz, hogy a feljutás nem a legegyszerűbb küldetés, de a szabad levegő és a felettünk elterülő ég mindenkit kárpótolhat. Bár a Gozsdu Sky alapvetően a tetőteraszok alapkövetelményeit teljesíti – ergó van felettünk az ég, talpunk felett a tető, kezünkben ital, hajunkat pedig szél kócolja – a helyen sokat dob a programok sokasága és sokszínűsége. Koncertek, színházi előadások, lemezlovasok – a kultúra és a szórakozás tökéletes keveredése, ráadásul ha fázunk, elég néhány lépcsőfok és máris a kedvenc szélvédett helyünkön lehetünk a Gozsdu udvarban.

Corvintető


A szirmait bontogató budapesti rooftop kultúra klasszikusa – mondhatni nagyörege – igazi áldás, ha a belső teremben zajló buli közben egy kis friss levegőt akarunk szippantani, de egy egész estét is el lehet tölteni egy jó borral, sörrel, fröccsel a kezünkben. Csütörtökönként mozivetítés ingyen popcornnal és remek filmekkel, a kivetítőt pedig természetesen a VB meccseinek közvetítésére is előszeretettel használják, így a hely a sport szerelmeseinek is melegen ajánlott. A kilátást már külön kilátóról is élvezhetjük, ha pedig nem elégít ki minket a tetőről elénk terülő látvány, a fények játéka még így is kényeztetheti szemünket.

360Bar


Nem kell megijedni attól, ha egy bár az Andrássy út egyik épületének a tetején van, a lazaság ugyanis itt sem tűnik el. Zöld növények és pénztárcabarát itallap vár mindenkit a 360barban, ami egy jellemzőjével különösképpen kiemelkedik a többi tetőterasz közül – panorámájával, mely valljuk be, nem utolsó szempont ebben a kategóriában. Budapest szinte minden gyöngyszeme látszódik a tetőről, így ha néha-néha elakad a beszélgetés, cseppet sem lesz kínos a csend, hiszen unaloműző látnivaló akad bőven. Utána pedig meg lehet beszélni, hogy Budapestnél akkor sincs szebb város.

Heliport Panorama Terrace


A Nemzeti Bank szomszédságában, a President Hotel tetején  nyílt étteremben a lehető legmagasabb minőségű alapanyagokból készítik az ételeket, melyeket valóban exkluzív környezetben fogyaszthatunk el, hiszen a bank tetejét borító Zsolnay-cserepek csak innen csodálhatóak meg, de a panoráma természetesen ezen felül is kínál csodákat. A terasz folyamatosan ad otthont különböző rendezvényeknek és a hotel helikopterrel érkező vendégei is itt landolnak, ami jól jelzi a hely minőségét és célközönségét is.