Természeti katasztrófák a Word Pressen

A World Press kiállítás legszívbemarkolóbb képei a természeti katasztrófákat megörökítő ábrázolások. 

A természeti katasztrófák, mint például a földrengések, lavinák, tornádók és vulkánkitörések mindig hatalmas médiavisszhangot kapnak. Már a fényképezőgép feltalálása előtt is megihlette a művészeket ezek az események. Akkor még festmények készültek róluk, most pedig már fotók.

A World Press Fotókiállításon is időről-időre visszaköszönnek az ilyen témájú képek. Ilyen Frank Fournier díjnyertes képe a  12 éves Omayra Sanchezről. A férfi a romok közé szorult kisfiút egy kolumbiai katasztrófa után fotózott le 1985-ben.

Vladimir Chistyakov a Kamcsatka-félsziget vulkánjaira fókuszált képeivel, amivel elnyerhette a WP díját. Philippe Bourseiller lávafolyamról készült képe 1991-ben bizonyult a tudomány és technológia kategória legjobb fotójának.

A félelmetes indonéziai vulkán, a Merapi 2010-es kitörését szintén nagyon sokan megörökítették. A csapás áldozatait, a hamuba burkolt holttesteket és sebesülteket Kemal Jufri örökítette meg úgy, hogy a kép azóta is a World Press kiállítás egyik legismertebb darabja.

Hasonlóan szívbemarkoló és megdöbbentő képekkel találkozhatsz a pénteken nyíló World Press Fotókiállításon a Néprajzi Múzeumban.


Addig is, nézd meg a fent említett képeket:

v2

v3

v4

v5

v6

v7

v8

v9

v10

v11

v12

v13

v14

v15


forrás: wordlpress