Tematikus büféebédek a Corinthia Hotel Budapestben

A Corinthia Hotel Budapest 2016-ban is gourmet kalandokra csábítja az ínyenceket. A tematikus büféebédek hétről hétre megújuló, kimeríthetetlenül változatos és páratlanul gazdag ételsorral, egyedi dekorációval, élőzenével és gyermek programokkal várja vendégeit.

Legyen szó egy kettesben töltött, meghitt hangulatú ebédről vagy akár széles családi körben ünnepelt születésnapról, a Brasserie & Atrium étterem garantáltan feledhetetlen élményt nyújt. Az év első hónapja rögtön négy különleges alkalmat tartogat: január 1-én egy szerencsehozó büféebéddel készül Bolyki Péter, a Corinthia Hotel Budapest Executive Chefje. A szilveszteri önfeledt ünneplést követően, üdítően könnyű és egészséges fogások kerülnek terítékre: az elmaradhatatlan Royal lencseleves gazdag ízvilágú, tejföllel hűsített, üdén citromos zamatával évről évre ámulatba ejti a hagyományos újévi fogások szerelmeseit. A város legkiválóbb sushi és sashimi válogatása által megelevenednek a Távol-Kelet mesés ízei, a Royal desszertek és cupcake-ek széles választéka pedig édes kísértésbe ejti a vendégeket.

Január 3-án kezdetét veszi a vasárnapi brunchok sorozata. A Royal 120 büféebédet a szálloda fennállásának 120. évfordulója inspirálta, amely nosztalgikus hangulatot ígér a vendégeknek és a személyzetnek egyaránt. Megelevenednek a régi korok dallamai, miközben roston sült bébi pulyka, lávakő grill pult, konfitált borjú csülök, gyöngytyúk mell és még számos ínycsiklandó étel kerül terítékre, a menüsort pedig az elmaradhatatlan desszertek és fagylaltok teszik teljessé.

Január 10-én a tésztaételeké a főszerep: az egyedülálló fogások mellett, könnyű és gazdag ízvilágú levesek teszik még vonzóbbá a kínálatot, az étkezés végeztével pedig a vendégek betekintést nyerhetnek a tésztakészítés fortélyaiba. A Gyereksarokban mindeközben tésztaékszerek készítésével foglalatoskodhatnak a csemeték, akik a Corinthiában mindig különleges fogadtatásban részesülnek.

A Brasserie & Atrium  január 17-én a havas tájak és magashegyi hütték hangulatával várja vendégeit. A pincérek tiroli népviseletben, zsúrkocsiról szolgálják fel a vérpezsdítő snapszokat, miközben, egy egyedi kiállítást megtekintve, síeléssel és egyéb alpesi sportokkal ismerkedhet meg a közönség. A hideget forralt bor és tangóharmonika hangja űzi el, a menü pedig hamisítatlan tiroli ételeket kínál, mint például a szalonnásgombóc, rántott hús, tiroli burgonyaleves és tiroli grösztli.

Január utolsó vasárnapjának tematikájához a világhírű Robert Burns Night adott ihletet. A skót büféebéd jellegzetes nemzeti ital-és ételkülönlegességeket vonultat fel. A sörlevest, a testet-lelket melengető haggis-t, a whiskyvel marinált bordát, steaket és csirkeszárnyat Skócia whiskygyártó régióinak italaival koronázza meg a séf. A kísérődallam nem is lehetne egyéb, mint élő skótduda muzsika.

Az aktuális vasárnapi büféebédekről folyamatosan frissülő, bővebb információ ITT érhető el!