Téli szabadidős tippek

Nem feltétlenül kell külföldre utaznunk, ha egy kis téli kikapcsolódásra vágyunk. Budapest számtalan lehetőséget rejteget, ha az otthonunk melegében, vagy a szabadban szeretnénk eltölteni a szabadidőnket. 
Szabadban

Csupán pár réteg ruha kell, és máris készen állunk arra, hogy eltöltsünk egy-két vidám órát a csodálatos téli természetben, legyen szó egy kiadós sétáról, szánkózásról, hógolyócsatáról vagy hóember építésről. A város parkjaiban, vagy Normafa, kiváló helyet szolgáltatnak szánkózáshoz és hóangyal készítéshez. Azoknak, akik intenzívebb mozgásformára vágynak, a korizást javasoljuk, amihez számos kisebb-nagyobb műjégpályát találnak szerte Budapesten. A legnépszerűbb a Városligeti Műjégpálya, ahol a megvilágított Vajdahunyad vár szomszédságában csúszkálhatunk.


Otthon

Bármikor tarthatsz otthon a kályha mellett egy kézműves délutánt, ahol a család apraja-nagyja kiélheti a kreativitását. A kézzel készített karácsonyi dekoráció nemcsak nagyszerű időtöltés, de így ünnepi hangulatot kölcsönözhetsz a lakásnak, vagy egyedivé teheted vele a karácsonyfádat. A közös tojáslikőr vagy forralt-bor készítés nem csak a hideg ellen nyújt védelmet, de nagyszerű időtöltés is. Baráti összejöveteleket mindig meg lehet fűszerezni közös társasjátékozással, a család legkisebbjei pedig bizonyára boldogan segítenek karácsonyi mintákat festeni az ablakra.


Városban

Budapest télen sem alszik, különösen decemberben nem. Minden napra jut egy érdekes program, egy orgonakoncert, egy színházi előadás, a karácsonyi forgatagok pedig egészen az év végéig várnak mindenféle finomsággal és az elengedhetetlen ünnepi hangulattal. Ha egy kis kényeztetésre vágysz, akkor pedig a termálfürdők egyikét javasoljuk, ahol különleges környezetben melegítheted fel magad a csípős decemberi időben. Amennyiben aktív kikapcsolódással töltenéd inkább az időd, válassz a rengeteg kiállítás vagy múzeum közül, családdal pedig a Planetárium, a Csodák Palotája vagy a Tropicarium lehet megfelelő választás.


+1 Tipp

Írj a Télapónak! Nem számít, ha már nem vagy kisgyermek, mindenkinek vannak kívánságaik. Fogj egy üres lapot és egy tollat, és meséld el a Mikulásnak, hogyan telt az éved és min szeretnél változtatni a következőben. Küldd el a finn Télapónak, vagy tedd el a szekrénybe, hogy később elolvashasd.


Santa Claus
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland