Kedvenc teázóink a belvárosban

Itt a hideg, és nem lehet mindig forralt borozni. Van néhány ötletünk, hogy hol ülj le egy finom teára a csajokkal – vagy csak úgy, egyedül, egy jó könyvvel. 

Fahéj – Stratégiai szempontból nagyszerű helyen, a Puskin, a Kiskörút közelében, mégis csendes övezetben, a Semmelweis utcában. Ez az a hely, ahol békebeli habos kakaót lehet inni, és a Darjeelinget 2,5 dl-s „kiszerelésben”, tejjel kapod. Ha mégis úgy gondolod, hogy valami vadabbra vágysz, próbáld ki a forró almát, amely forró almalé, fahéj és almapálinka melengető keveréke. Ha pedig kényeztetni akarod magad, akkor a mexikói kávét ajánljuk, csokival, kávélikőrrel, fahéjjal és szegfűszeggel – vigyázat, függést okoz!

 

Kelet Csillaga Kávé- és Teaház

Ha villogni akarsz a csajok előtt, ide érdemes menni: a város egyik legelegánsabb teázója szintén a Semmelweis utcában található, csak a Puskin felőli végén. Elegáns környezet, belsőséges hangulat – itt aztán osztálytalálkozótól az első randiig minden lehet, és megkóstolhatod a híres arab kávét is! November 30-áig ráadásul kuponunkkal egy ingyen Ajami teát is kapsz – keresd a magazint a lelőhelyeken!

CD Fű teázó

Több mint hatvan fajta tea, retro bútorokkal felszerelt kuckók – ha szereted a meghitt, félhomályos sarkokat, akkor az 1998 óta a Fejér György utcában megbúvó CD Fű a kedvenc helyeid közé fog tartozni. Nem túl sokféle étellel találkozhatsz itt, de ha éhes vagy, az ajváros-sajtos vasalt pitát semmiképp ne hagyd ki!

 

 

Sövény Aladár Teaház

A Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeumban találod a legkeletibb hangulatú teázót a városban. Dél-kelet ázsiai miliőben, orchideák, különleges berendezési tárgyak között kortyolgathatod a teád, ahol még a teázás is egy felfedező útnak tűnhet: az apró mütyürök, dísz- és használati tárgyak között akár órákig is elnézelődhetsz.

 

 

Tabán teaház

A budaiaknak kedvez ez a kis hely, amely az Attila úton, az Országos Széchenyi Könyvtár tövében várja a tea szerelmeseit. Egy jó reggelire, uzsonnára bármikor szívesen látnak, és ha tea helyett inkább kávét innál, akkor költségkímélő módon juthatsz hozzá a koffeinhez. A sörbarátoknak sem kell messze menniük – kézműves házi nedűvel olthatod a szomjadat, ha arra támad gusztusod. A hely falai galériaként „működnek”, és szerdánként beszélgetős esteket is tartanak.