…Te csodás: a Batthyány tér, ahol még kalapraktár is volt

A Batthyány tér nem csak azért lehet különös pontja Budapestnek, mert ez az egyik speciális hely a belvárosban lakóknak, ahol az a nagyon titokzatos HÉV is jár, hanem azért is, mert innen lehet a legszebb fotót készíteni a Parlamentről, ahol pipiskedő léptekkel még az abszolút középpontot is megtalálhatjuk, ahol úgyis éppen áll majd valaki.

De a Batthyány tér történelmét tekintve is különleges, mely egészen 1686-ig, a 150 éves török uralom végéig nyúl vissza, amikor is itt alakították ki az újjáépülő Víziváros egyik központját, mely hamar az országos vásárok központjává vált, ezért 1695-től már Felső piacnak és Felső Vásártérnek hívták. Ez persze nem véletlen – itt volt a Bécs, Pozsony, Nagyszeben és Buda közti gyorskocsi állomás, az országút, a kikötő és a Pestre átívelő hajóhíd is, így aki akarta volna se tudta volna elkerülni a teret.

1724-ben a téren a pestisjárvány után állítottak fel egy Mária-oszlopot, amit aztán átszállítottak 1834-ben a Mária térre. Az emlékmű helyét aztán egy katonai őrház váltotta fel, és mivel itt tárolták az ágyúkat és ágyúgolyókat is, 1874-től Bomba térnek nevezték az egykori kereskedelmi pontot.

A kereskedelem viszont továbbra is fontos maradt – a hajóhíd hídfőjénél a 19-ik században egyre több üzletsor nyílt, építettek kalapraktárat és lóvasutat is, majd az őrház hamarosan lebontásra került.

1905-ben nevezték el a teret Batthyány Lajosról, aki röpke 100 év után szobrot is kapott – hogy pontos dátummal éljünk 2008-ban. Stremeny Géza műve mellesleg Kölcsey Ferenccel szemez, Kallós Ede művének másolatával, melyet 1919 rombolt le a román katonás eredeti helyén, Nagykárolyban.

A tér mindig is fontos közlekedési középpontja volt a fővárosnak. A második világháború után 1960-ig állt itt a Kossuth-híd egyik hídfője, melynek helyét ma emléktábla jelöli. A hatvanas években itt zajlottak a második metróvonal építkezései, melyet 1972-ben adtak át. Ez az év mellesleg kiemelten fontos dátum a tér életében – ekkor kezdték el felújítani a világháborúban megsérült épületeit és ekkoriban adták át a HÉV-megállót is.

A tér az árvizek által egyik legjobban sújtott területe Budapestnek.

További részletes információk az Urbface oldalon!