Tavaszt karácsonyra!

Már most minden tízedik jegy elkelt a 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztiválra.



A héten kezdték meg árusítani a neten és a városban a jegyeket Budapest legnagyobb tavaszi kulturális rendezvényére. A Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitó sajtótájékoztatóján Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője elmondta: a karácsonyi ünnepek előtt „Tavaszt karácsonyra!” jelszóval kezdték a jegyeket árulni azokra a rendezvényekre, amelyekkel már sikerült megegyezniük – netán már alá is írták a szerződéseket.

Már igazi különlegességekre is rámozdulhatsz: a Nemzeti Filharmonikusok Bartók Béla születésnapján adnak koncertet – Kocsis Zoltán vezénylésével, akinek műtét utáni hosszú lábadozása után ez lesz első koncertjeinek egyike. A komoly- és könnyűzene szerelmeseinek sem ismeretlen Joshua Bell hegedűművész neve, aki tavasszal saját együttese, az Academy of St. Martin in the Fields élén áll majd a magyar közönség elé. A különlegességek sorát egy saját szervezésű műsor is gyarapítja majd: Csongor és Tünde címmel hallhatsz majd a Nemzeti Hangversenyteremben koncertet: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara számára az est karmestere, Kocsár Balázs szerkeszt a témára született zeneművekből egységes egészet. A multikulturális est látványtervéért Jankovics Marcell felel majd.

A fesztivált jövőre március 22. és április 7. között tartják majd, a rendezvény egybeesik majd a Húsvéttal, így több régizenei csemege között válogathatsz majd. Ezek közül kiemelkedik az Il Giardino Armonico koncertje. Ha még nem láttál tőlük koncertet, itt az ideje, hogy megismerd a komolyzene új dimenzióit is…