T. S. Spivet különleges utazása – a tudománytól a képzeletig és vissza

Semmi extra, semmi giccs, semmi gejl cukormáz. Egy isten háta mögötti tanya, valahol a kék ég alatt és a kék vizek között, kecskékkel, egy bogár mániás anyukával, egy a cowboy lelkülethez hű, azonnal megnyerő szófukar apukával, egy reflektorfényre vágyó szerethető nővérrel, egy rosszcsont kisöcsével és T. S. Spivettel, aki különc jelenlétével összetartja ezt az egészet és valamiféle szívmelengető harmóniába öleli. Ja és ott a kutya is, aki imádnivaló.Aztán persze bekövetkezik a tragédia, mert ennek így kell lennie, hogy T. S. Spivettel együtt mi is útra kelhessünk Washington felé, valahova az eltört szíveket összekovácsoló, távolban derengő földek felé. Egy út, amelynek során egy 12 éves gyerek őszinte akarata hitet ad minden kalandornak, hogy a vágyainkat követnünk érdemes, sőt kell.

T. S. Spivet különleges. És erről mindenki tud, csak T. S. Spivet és a családja nem. Mit kezdesz egy 12 éves matematikai zsenivel Montanaban, a Sziklás-hegység hegyláncain, aki minden percét a világ tudományos megértésének szenteli és szabadidejében feltalálja az örökmozgót? Jól mondod, semmit. Nem figyelsz rá. Egészen addig, amíg rejtélyes módon az éjszaka sötétségében nyoma nem veszik…T. S. Spivet utazása nem csak a földrajzi távolságok átszeléséről szól, de egy család újra egymásra találásáról. Jean-Pierre Jeunet rendező (Amelie csodálatos élete, Hosszú jegyesség) pedig zseniálisan frissíti fel ezt a szívhez szóló történetet egy csipetnyi pazar humorral, eredeti gondolatokkal és ízig-vérig élő, hiteles karakterekkel.

Helena Bonham Carter a bogaras anyuka szerepében brillírozik, Callum Keith Rennie a szabadságra született cowboy kalapja alatt hódít, Judy Davis pedig mesterien hozza a kitűnően megformált, örökmozgó PR-essé avanzsált múzeumi titkárnőt, aki azonnal megérezi a T. S. Spivet (első mozifilmes remek alakítás!) mögött rejtőző dollár ezrek illatát.

A film 2014. szeptember 25-től a mozikban, kalandra fel!