Szuperhős, városi madár és Jézus – Ez van a héten a mozikban

Na most aztán tényleg nagyon színes hetünk lesz a moziban. Jön a várva-várt Amerika kapitány, aki a tél katonája ellene emeli fel pajzsát, illetve lesz rajzfilm is sok-sok madárral, akik városi háziállatokként fedezik fel gyökereiket a dzsungelben. Továbbá sok-sok év után Jézus Krisztus életet is megelevenedik a filmvásznon.

Amerika kapitány: A tél katonája – Jó reggel 100 év után!


Tovább folytatódik a Marvel ámokfutása a moziban és megleshetjük Scarlett Johanssont is, még terhesség előtti állapotában. Visszatér Amerika kapitány, aki 100 éves álomból ébred, hogy rendet tegyen a világban és legyőzze új ellenségét, Tél kapitányt. Robbanások, harc minden fokon, fantasztikus látványvilág és persze sztárparádé az egyik legismertebb képregényhős kalandjának filmes adaptációjában. A Marvel ismét odatett, ráadásul az akció mellé becsempészett egy kis magánéleti és társadalmi dilemmát is. Biztosan nem hiába vártunk.


Rio 2 – Nagyvárosi madarak az Amazonasban

Azúr és Csili nagyvárosi arapapagájok, akik nyugalomban élnek kalickájukban három fiókájukkal és biztosak benne, hogy egyedül vannak a világon. Ám hamarosan rájönnek, hogy ez koránt sincs így – mit kell mit tenni, így útnak indulnak barátaikkal és felfedezik a nagy arafamíliát, hogy a gyerekek is megtanulják, amit minden gyereknek meg kell tanulnia, aki természetesen környezetében a nagy erdőben élne. Ám Azúr, a családapa, aki megszokta a nagyvárosi kényelmet kezdi kicsit kényelmetlenül érezni magát apósa, egy dekoratív hím papagáj és maga a vadon miatt. Meg persze megjelenik a gonosz is. Mese mese mátka, természetesen olyan humorral és látvánnyal, ami a felnőtteknek is tökéletes szórakozást jelent.


Isten fia – Jézus Krisztus élete

Már a Noénál is elsütöttük ezt a poént, de meg kell ismételnünk: minden bizonnyal a sztorit itt nem kell ismertetnünk. Jézus történetét már megannyiszor feldolgozták, most viszont kapunk egy modern, látványgazdag drámát, ami végigkíséri Jézus Krisztus életét születésétől egészen keresztre feszítéséig. Ötven éve nem készült olyan film Jézusról, mely ennyire részletesen mutatná be egész életútját, a Passió óta pedig alakjával nem találkozhattunk a mozivásznon sem.