Színes-vegyes mozipremierek a héten

Mese, maffia, szerencsejáték és golf – nem, ezek nem random szavak, hanem egy igencsak vegyes hét a moziban.Vérmesék

Rég láthattuk a vásznon Michelle Pfeiffert, aki arcéléhez méltó szerepben tér vissza – új filmjében egy maffiacsalád anyukáját alakítja, hitves ura pedig nem más mint a másik színészóriási, Robert DeNiro. A nem éppen legális ügyletekből élő famíliának egy szerencsétlen fordulat révén nagyot kell mosolyognia a rendőrségre és beállni a tanúvédelmi programba. Új életüket rögtön Franciaországban kezdik meg, egy kis faluban, ahol a harmonikus vidéki élet nem a legegyszerűbb azok számára, akik eddig köptek a törvényekre és a bűnözésből éltek. Anyuci robbantgat, a fiú üzletel, a kislány pedig teniszütővel veri szét udvarlóját.  Luc Besson rendezésében feltűnik Tommy Lee Jones is – két újabb név a biztos minőségre.

http://youtu.be/df6A0M-D-dI

Hópihe

Pálfordulattal nézzünk most bele a spanyol Hópihe című filmbe. A spanyolok nemzetközileg eddig leginkább horrorfilmjeikkel tűntek ki az európai filmgyártásból, most pedig egy albínó gorilla megteremtésével riogatják a jónépet. A mesefilm (újra) az állatkertek világába kalauzol el minket, ahol a fekete társai nem igazán kedvelik a fehér kis gorillát – öhm… – ezért az elszökik egy boszorkányhoz, aki állítólag képes lehet őt feketévé változtatni. Az élőszereplés családi filmben a kis gorilla útját egy egy vörös (?) színű mosómedve segíti.

http://youtu.be/mdnenh_8ny8

Vakszerencse

Justin Timberlake ismét bizonyítani készül, hogy nem csak a torkával, de az arcával is csodákra képes. A polihisztor művész a Vakszerencse című filmben végre kipróbálhatja, amit minden hollywoodi színésznek legalább egyszer kötelező – hogy milyen egy harmincéves fejjel fiatal egyetemistát játszani, habár ezzel ő már duplázik, ami biztos elismerés a szakma részéről. A sztori szerint Richie az egyetem kiváló tanulója, akinek csupán egy problémája van – a pénz. A tandíj drága, az internet viszont olcsó, így belekóstol az online szerencsejátékba, ami kezdetben nem jön össze, de aztán megkeresi az internetes kaszinó megalkotóját, hogy hirtelen szép nők, nagy medencék, tengerpart, verőlegények, Ben Affleck és az FBI között találja magát.

http://youtu.be/5hTxES3u3A8

Arthur Newman világa

Arthur Newman élete nem alakult túl szerencsésen – elvált, fiával sem jó a kapcsolata és egyedül egy dolgot élvez, a golfozást. Feladja hát az egész életét és kitalál magának egy új személyiséget egy golfozó személyében, sőt, még be is csajozik a Golden Globe-díjas Emily Blunttal. Minden szép és rendben van egy ideig, hiszen ahogy a trailer is mondja, egy idegennel minden nap egy új kezdet, de nincs film csavar nélkül – visszaköszön a régi élet, mely miatt az Oscar-díjas Colin Flirth bőven előveheti jól ismert búskomor grimaszait.