Szerelem, fogság, Japán és nácik – újabb színes hét a mozikban

Nem unatkozhatnak a héten a mozirajongók – Adéle szerelmes lesz egy lányba, Hugh Jackman elrabolt egy értelmi fogyatékost, Tommy Lee Jones nem tudja lefejezze-e a japán császárt, a nácik meg az űrből támadnak, ahonnan eddig figyeltek minket. Adéle élete – 1-2. fejezet

Az idei Arany Pálma nyertese két fiatal lány szerelmét dolgozza fel, annak minden érzelmével és testiségével. Adéle tanár szeretne lenni, középiskolába jár, fiúkkal ismerkedik, ám valami nem stimmel az életében – hogy mi, arra gyorsan rájön, mikor megismerkedik a kék hajú, főiskolás Emmával, akivel hamar szerelembe esnek, mely bármilyen mély és igaz is, nem jár fájdalom nélkül. Érzelmek, társadalomkritika és a másság kérdése az év egyik legjobb alkotásában már a magyar mozikban is.

http://youtu.be/h6SRXX1UF0Y

Fogságban

Igaz sztárparádéval jelentkezik Devos Villeneiuve új filmje, melyben feltűnik Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal is. A trailerben sok mondat után van tipikus döbbenet-hang, sőt a végén még a gyors vágások között egy pisztoly is eldurran, így akció is lesz bőven az amúgy komolyan vevendő thrillerben. Keller Dover lányai eltűnnek, a fő gyanúsított pedig egy értelmi fogyatékos, furgonos férfi, aki ellen minden gyanút elejt a rendőrségKeller tehát saját kezébe veszi az ügyet a gyanúsított elrablásával, hogy előkerítse lányait, melyben a rendőrség nem tud neki segíteni.

http://youtu.be/KIH6BBhIq5s

A háború császára

Az Oscar-díjas Tommy Lee Jones már garancia a A háború császára minőségére, az pedig egyenesen üdvözítő, hogy igaz történet alapján végre egy történelmi filmet készítettek, nem pedig egy horrort. 1945, Japán népe éhezik, az összeomlás szélén áll, az ország már megadta magát a szövetségeseknek. Sok szava egyik félnek sem lehet – az egyik félnek fáj Pearl Harbor, a másiknak pedig két atom. Az ország vezetését átvevő McArthut (Jones) tábornok dönteni kényszerül: mi legyen a császárral – éljen vagy haljon? A döntésben segít neki a japán kutató Fellers (Matthew Fox) aki gyerekkori szerelmét is megtalálja, aki segíthet neki a szálak felgöngyölítésében…

http://youtu.be/Q6ElI7MoGh0

Iron Sky – rendezői változat

Igen csak közel áll oldalunkhoz a norvégok Iron Sky című, biztosan kultikussá váló filmje, melynek rendezőjével és színésznőjével is készítettünk interjút. A sztori egyszerű, nem is kell hozzá sok és hosszú felvezetés: a nácik a Második világháború után a Hold sötét oldalára költöztek, 2018-ban pedig visszatérnek, hogy elpusztítsanak mindenkit, aki nem olyan fejlett mind ők. Komoly dolgokra persze ne számítson senki – ahogy a politikát és a történelmet se keverjük most bele az élvezetekbe!

http://youtu.be/XzKJ0u-z2Rk

 

A mai naptól kezdve egészen vasárnapig tart a Cinema City FilmÜnnep, melynek hála nem csak az eddig bemutatott filmeket, hanem ezeket a premiereket is óriási kedvezménnyel  nézhetitek meg – hétvégén tehát jó lesz beköltözni egy jó meleg moziterembe!