Szegényebbek leszünk egy üzletlánccal

A régóta emlegetett pletyka igaznak bizonyult: a Tesco egy éven belül kivonul Magyarországról.

Hiába vásárolhatunk újfent vasárnap, van olyan üzletlánc, aminek ez sem lendített sokat előre a helyzetén. Mint például a Tescoén sem, aminek több milliárd (pontosabban 7400) forint tartozása van. Az áruházlánc a budaörsi irányítóközpontjának leépítésével kezdi a kivonulást, hogy egy év múlva már szőrén-szálán eltűntnek nyilváníthassuk. A magyarországi logisztikai vezetőket, akiktől hamarosan megválik a cég, csehországi kollégák fogják pótolni, természetesen nem Magyarországról, hanem Csehországból irányítva az üzletet.


Lassú lejtőn

Bár a többi szupermarket forgalma 2010 és 2015 között 12,7%-kal növekedett, a Tesco csak 5,2%-os vásárlószám emelkedést tudott felmutatni. Pedig az angol székhelyű cég 3 évvel ezelőtt létrehozta a Tesco Európa nevű szervezetét, melynek az volt a célja, hogy talpra állítsa a közép-európai boltokat. Hát, ez az, ami nagyon nem jött össze. Magyarországon elsőként a vidéki üzletekben kezdték meg a leépítéseket, és kellett egyre több eladónak egyre több munkát ellátnia.


Mit hoz a külföldi szellő helyette?

A vásárlásmániásoknak nem kell félnie, ki sem fog hűlni a Tesco helye, máris egy új üzletlánc fogja betennie a lábát az országba – legalábbis az előzetes tervek szerint. Ez lesz a világon 5100 üzlettel és több mint 1 millió alkalmazottal dolgozó Walmart. Az amerikai céget, mely híres alacsony árairól,  1962-ben alapították, Európában jelenleg csak Angliában vannak üzletei.

forrás: magyaridők