Szebben ragyog az új 50 forintos

Augusztustól új 50 forintosokkal fizethetünk, mellyel egy különleges évfordulót ünnepel a Nemzeti Bank.


Az MNB új 50 forintos érméi most, augusztus elején kerültek forgalomba. Az új érmékről eltűnt a jól megszokott kerecsensólyom, a helyét a 10.000 forintos bankóról jól ismert szimbólum vette át, közepén a magyar címerrel, alatta pedig a „70 éves a magyar forint” felirat olvasható.

A különleges érmékből 2 millió példányt nyomtak, vagyis nem célja, hogy felváltsa a jelenleg is használatban lévő régebbi érméket.


A Nemzeti Bank az újítással a forint bevezetésének 70. születésnapját szándékozik megünnepelni, melyhez kapcsolódóan egy kiállítást is szerveztek, mely szeptember végéig a Corvinus Egyetem C épületében lesz látogatható.

„A 70 éves a forint kiállítás felöleli a forint pénzrendszer teljes történetét, kitekintve a forint előképének számító középkori magyar aranypénzekre, illetve a XVI. századi ezüst tallérokra is. Fókuszában a forint 1946. augusztus 1-jei bevezetése óta eltelt 70 év gazdaságtörténeti, numizmatikai bemutatása áll. A kiállítás emellett a bankjegyeken és érméken keresztül megismerteti a bankjegy-hamisítás elleni küzdelmet, a technikai fejlődést” – olvasható az MNB honlapján.