Szabadtéri Színpadok a nyárra

Nem csak fröccsözni jó szabad levegőn, hanem kulturálódni is. Országunkban számtalan helyen élvezheted a szabadtéri színpadok varázsát, ahol a teátrumi élményhez a szabad ég alatt utánozhatatlan hangulat társul. Mutatjuk hova érdemes ellátogatni.

Margitszigeti Szabadtéri Fesztivál


Budapest talán legmenőbb szabadtéri színpada idén nyáron sem fog üresen állni. A világot jelentő deszkáin megelevenedik majd a Traviata Verditől, s A.L. Webber Evitája is dalra fakad. Az ikonikus Margitszigeti Víztorony árnyékába idén is megéri hajóval érkezni, bár egy jó séta a szigeten tökéletes lazítás koncert és színház előtt és után egyaránt. Ráadásul egy piknik is belefér előtte – akár egy jó üveg vörössel.

Szegedi Szabadtéri Játékok


A lassan de biztosan világhírű státuszt elérő Szegedi Szabadtéri Játékok idei legnagyobb dobása minden bizonnyal a galaktikus díszletben játszódó A bolygó hollandi, de visszatér a Mamma mia! is, és A nyomorultak is érkezik a színpadra, a gyönyörű Szegedi Dóm elé. A festői környezetben idén különösen sok műfaj szórakoztat minket: lesz musical, szatíra, bűnügyi vígjáték és operett is. Szegednek minden jól áll.

Szentendrei Teátrum


Az 1969-ben alapított Szentendrei Teátrum már évtizedek óta szórakoztatja a nagyérdeműt a szabadtéren, nyaranta két-három saját bemutatóval és persze rengeteg vendégelőadással, mind fővárosi, mind Budapesten kívüli színházak társulataitól. Június vége és augusztus között számos más művészeti műfaj is bemutatkozik a rendezvénysorozaton belül – így lesz ízig-vérig összművészeti fesztivál a Szentendrei Nyár.

Gyulai Várszínház


A Gyulai Várszínház környezetében minden bölcsész – legyen az irodalmár vagy történész, sőt, régész – a mennyekben érezheti magát, ám az ódon falak között más értékek is megbújnak a fesztiválnak köszönhetően. Idén leginkább Shakespeare műveivel találkozhatunk majd a színpadon különböző formákban, de visszatér a Gyulai Vár Jazz Fesztivál és Vár Blues Fesztivál is, hogy a zeneszakosoknak is legyen mit ünnepelnie.

Tihanyi Szabadtéri Játékok


A tihanyi szabadtéri színpad a Belső-tó fölött magasodik és már 2004 óta ad otthont a Tihanytéri Szabadtéri Játékoknak. A (mese)filmbe illő tájba ágyazódó színpadon az ország legkülönbözőbb szegleteiből érkeznek a különböző társulatok, hogy a Balaton illatú levegőben is eljátszhassák  az anyaszínházban már közönséget elérő darabokat. A színházi előadások mellett a színpad koncerteknek is helyet ad.

Esztergomi Várszínház


Az egyik legizgalmasabb és leggazdagabb történelemmel rendelkező városunk sok királyunk kedvence volt, nyaranta pedig a kultúra szerelmesei is örömmel célozzák meg a festői Duna menti települést. Az esztergomi várban koncertek, színházi előadások és költészeti estek is színesítik a programot, már egészen kora tavasztól kezdve. Még nagyobb élmény, ha hajóval közelítjük meg a festői várost.