Stílusikonok – Hepburntől Lady Gagáig

Bár a divat folyamatosan ismétli önmagát, képviselői mindig változnak. Íme egy rövid összeállítás kedvenc stílusikonjaink soha el nem múló divatérzékéről!

Audrey Hepburn

A szerény ’50-es évek tehetséges hollywoodi brigádja egy igazán bájos stílusikont szült. A fehér galléros, gyöngysoros Hepburn mindenkit az ujja köré csavart az Álom luxuskivitelben című délibábos produkcióban. A balettcipős Audrey Hepburn zsigereiben tudhatja a visszafogott divat minden mozzanatát, hatalmas szemüvegivel és Givenchy ruháival pedig olyan üzenetet küldött nők millióinak, amit a mai napig szajkózunk: a lényeg az apró részletekben rejlik.

Marylin Monroe

A szőke ciklon nem csupán szexszimbólumként tört be a divat- és filmtörténelembe, hanem naiv őszinteségével elérte mindazt, amire egy igazi nő gyakran csak titokban vágyik. Életének talán mottója is lehetne a „Merd vállalni önmagad!” felszólítás, minek következtében (nagy megkönnyebbülésünkre) nem csupán elfogadott, hanem egyesen trendi lett ízig-vérig nőnek lenni – a kerekded idomok és a csábos vonzerő lett az etalon!

Jackie Kennedy

Egy újabb visszahúzódó mintakép, aki már-már kötelezően teremtett divatot, hiszen egy First Ladyt akarva-akaratlanul utánoz Amerika gyengébbik nemének nagyja. Oleg Cassini tervezőnek köszönhetően immáron nem csupán a kiskosztüm volt helyénvaló – jöhettek A vonalú ruhák, pánt nélküli estélyik és a hatalmas kalapok! A kesztyűk és a feltűnő nyakláncok szintén Kennedy ismertetőjeleivé avanzsáltak, mely jellemző darabok a mai napig felbukkannak a legismertebb designer boltokban.

Madonna

Közel sem hasonló a stílusa egy szűz lányéhoz, bármennyire is próbál minket meggyőzni, ugye? Nos, a vadóc Louise Ciccone olyan erővel csobbant a showbusinessbe, mint kisgyerek a medencébe, és magával hozta barátait is: szexualitás, meghökkentő öltözet és botrányos partnerek. Az első kettő ismeretség az, ami igazán megérintette a nőket, hiszen végre elhittük – a botrányos öltözékkel is magadra vonhatod a figyelmet! Élénk színű körmök, forró naci, szakadt farmer és hegyes melltartó – ki ne büszkélkedhetne legalább egy Madonna ihlette divat mámorral?

Beyoncé

Destiny’s Child egykori üdvöskéjét nemcsak azért szeretjük, mert gyönyörű, és mert az egyik legdögösebb hangú énekesnő Amerikában. Legnagyobb erénye szintén az, ami Monroé volt – nem egy pálcikaféle. Párduc testével és annak lankadatlan mutogatásával példát állított mindnyájunk elé és hozzájárult ahhoz, hogy véget vessen a kifutók 40 kilós anorexia trendjének. Szűk leggingek, mély dekoltázs és feszes test – egy Beyoncé klip után hidd el, te is fel mered majd venni a kétséges szexi szerkót a buliba!

Lady Gaga

Az igencsak megosztó pop hercegnő (vagy lassan inkább trónbitorló, nem igaz, Madonna?), szó szerint szörnyűséges jelmezeivel hívta fel magára a figyelmet, hiszen többször hasonlít egy torz tasmán ördöghöz, mintsem egy divatikonhoz. Viszont egy valamit elért: a tabu megszűnt létezni a divatban. Talán Lagerfeld és Wintour is ezt látja benne, és ezért születnek újabb és újabb merész kreálmányok neves tervezőktől, amiket kifejezetten a díva ihletett. A féktelen Lady nem ismer korlátokat, amik voltak, azokat is egy pillanat alatt döntötte le ormótlan, teli-talpú cipőivel. És mégis… A népnek bejön! Készíts ruhát bőrből, műanyagból vagy éppen WC papírból, dobj magadra egy hatalmas napszemüveget, amelyből ki sem látsz, és voilá – kész is az autentikus Gaga szerkó!

 

 

 

Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Sztár-nap: Leonardo DiCaprio

Fogyókúrás vizet dob piacra Lady Gaga
Így frissítsd a ruhatárad 5,000 forintból!