Sorozatok halloweeni köntösben

Itt van Halloween! Ha hangulatba szeretnénk jönni a jelmezbulik előtt, az alábbi sorozatos válogatásunkkal könnyedén elérhetjük célunkat, hiszen az összegyűjtött epizódok mindegyikének középpontjában Halloween ünnepe van. 

Community – Balfékek: Epidemiológia

A magyar tűzkeresztségben a Balfékek nevet kapott Community egyik csúcsteljesítménye volt a második évados halloween-i epizódja. A klasszikus zombifilmeket egyszerre parodizáló és megidéző rész mesterien adagolja a feszültséget, és vegyíti a komikus helyzeteket a tényleg érzelmes pillanatokkal. Lehetetlen nem élvezni ezt a mesteri fél órás műfajvegyítést, főleg ha Abba-rajongó az ember, ugyanis végig az ő dalaik szólnak az iskola hangszóróiból.

South Park: A kalóz-kísértet rejtélye

A South Park mindig is híres volt a popkultúra és a polgárpukkasztó dolgok zseniális elegyítése miatt, erre az epizódra pedig fokozottan igazak a dolgok. A Scooby Doo rajzfilmek cselekményének megidézése mellett tiszteletét teszi a Korn zenekar, akik segítenek az álmos colorado-i városkának megoldani a kalóz-kísértetek rejtélyét, miközben mindenki kedvenc negyedikesei kiássák Kyle nagyijának holttestét, hogy így ijesszenek rá az ötödikesekre. Cartman meg végig az Antonio Banderas szexbábújával van elfoglalva.

A Simpson család: Rémségek Simpson háza V.

A Simpson család már ősidők óta minden évben jelentkezik egy Halloween-nak szentelt epizóddal, 26 évad alatt pedig nem kevés remek külön darabot tett le Matt Groening és csapata az asztalra. Ezek közül is kiemelkedik azonban a hatodik évad ünnepi része, amely a sorozat legerősebb epizódjai között is könnyedén megállja helyét. „Nincs tévé, nincs sör, Homér megőrül”, szól a mára már klasszikussá vált falfirka, a Ragyogást parodizáló fejezet egyik valóban rémisztő momentumában. Van még ezen kívül az epizódban időutazás kenyérpirítóval, és egy Soylent Green-paródia, amelyben az iskola rossz diákjai a húsdarálóban végzik, hogy aztán a menzán kössenek ki. 

The Office – A hivatal: Halloween

Az amerikai The Office második évada sokak szerint a sorozat legjobb epizódjait szállította, és ha ez az álláspont vitatható is, a halloween-i különkiadásra egy rossz szavunk sem lehet. Alapból elég félelmetesen indul a rész, mikor az igazgatóság egyik tagja, Jan, bejelenti, hogy a nap végére egy embertől meg kell válnia a Dunder-Mifflin csapatának. Azért nem kell egy véresen komoly, drámával teli epizódra számítani, bár a Jim-Pam se-veled-se-nélküled fél-románc is tovább eszkalálódik, de szerencsére mindig van egy hülye jelmez, vagy egy sértő megjegyzés Michael részéről, ami aztán feloldja a hangulatot.

Libabőr: A bűvös maszk

A Libabőr könyvek a kilencvenes években egy népszerű, de kérészéletű sorozatot is szültek, annak első része pedig rögtön egy halloween-i témájú epizóddal indított. Az egyórás dupla rész főszereplője az iskolatársai által állandóan zaklatott és megtréfált Carly Beth, aki Halloween közeledtével egy különleges, rémisztő maszk gazdája lesz. Carly Beth bosszút forral két iskolatársa ellen, ám hamar rájön, hogy a maszknak saját akarata és természetfeletti ereje van: minden egyes viseléssel egyre jobban át veszi a lány felett a hatalmat, aki a végén már levenni sem tudja magáról a saját életre kelt jelmezdarabot. Az epizód vége egy vérfagyasztó csavart is tartalmaz, és 21 évvel a megjelenése után is nagyon jól tartja magát.

 

Mivel már a halloweeni hangulat adott, ideje elkezdened a készülődést, hogy velünk partizz október 31-én a Fogas házban az It’s FUNZINE Halloween bulin!