Sokakat megihletett a Margitsziget

Tiéd a Margitsziget!  – volt a címe annak a fotópályázatnak, melyre 104 művész nyújtotta be a alkotását. Megmutatjuk a nyerteseket.

A  Szabad Tér Színház pályázatának az volt, hogy felpezsdítse bennünk a Margitszigetről alkotott benyomásainkat, és bebizonyítsák, mennyire sokdalú, romantikus, gyönyörű és vidám hely is a sziget. A pályázatra összesen 104 amatőr és profi fotós pályaműve érkezett be, amelyekből a szakmai zsűri, azaz Bán Teodóra fesztiváligazgató, Kaiser Ottó és Mervai Márk fotográfusok választották ki a legjobbakat.


Az első helyezést Oládi Péter nyerte el a Backstég című alkotásával.


A második helyen Cservenka Enikő Ködös reggel, Japánkert című képe végzett.


A harmadik díjat Novák Rudolf érdemelte ki a Szombati csúcs című fotóval

A beérkezett alkotásokból összesen negyvenet választott ki a zsűri bemutatásra, amelyekből Romantikus Margitsziget címmel kiállítás nyílt a Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában. A bemutató célja az, hogy az összeállítás minél több tehetség alkotásának segítségével mutassa be a Margitsziget sajátosságait, életképeit, különleges hangulatát.

A kiállítás minden nap 11 és 19 óra között látogatható, kivételt képeznek ez alól azok a hétvégi napok, amikor a Budapesti Nyári Fesztivál előadásainak jeggyel rendelkező vendégei a szünetig látogathatják. További információkért kattints ide.