Sia megmutatta!

Igen, semmi kétség, Sia megmutatta: a színpadról is ugyanolyan jól szól, mint a rádióból.

negyedórás késéssel lépett Sia a Sziget nagyszínpadára valamikor 9:45 után, amikor a közönség kínjában már nem tudta, melyik lábára álljon a hatalmas tömegben. Az ausztrál énekesnő egy fekete ponyva mögött sétált fel a színpadra, hogy egy nagyon látványos nyitással és az Alive-val nyissa meg s showt.

Amikor végre lehullott a lepel, Sia a színpad közepén állt, egyedül, egy hatalmas fodros szoknyát viselve. Majd ahogy elkezdett énekelni, és lassan a basszus is elkezdett dübörögni, a szoknyája egyszer csak szétpördült és a videoklipekből már jól ismert táncosai bukkantak ki alóla, például Maddie Ziegler.


A mobilok, és nem a kezek voltak a magasban

A legismertebb Sia számok alatt, mint például az Alive és az Elastic Heart a mobiltelefonok, nem pedig a kezek voltak a magasban. Bár a közönség hangosan énekelte a dalokat, partihangulatról nem beszélhetünk, legalábbis abban a tekintetben, hogy senki nem kezdett őrült csípőtekergetésbe és ugrálásba a közönség soraiban.

Egy kivétel talán akadt: a műsor vége felé felcsendülő Move Your Bodyra már nehezen lehetett nemet mondani táncra felingerelt testünknek.


A gyémánttorokú

A Sziget egyik legjobban várt attrakciója volt Sia a nagyszínpadon, és be kell látni, nem is hiába. Az ausztrál énekesnő játszi könnyedséggel énekelte ki a legmagasabb hangokat is, még a fináléra hagyott Chandelierben sem csuklott el a hangja. Az este két legütősebb pontja talán a második számként felcsendülő (egyébként Rihannának adott, és a barbadosi szépség által a toplisták első helyére juttatott) a Diamonds és a Titanium (amit meg David Guetta vit sikerre) eléneklése volt, mely alatt a közönség szinte megfagyott, és mindenki elnémult. (Utóbbinál  egyébként a táncosok hatalmas plüss állatfejeket növesztettek és játékkalapáccsal verték egymást.)


Azért akad itt feketeleves is…

Túl a több mint negyedórás késésen (ejnye-bejnye, Sia) volt még valami, amit jogosan kritizálhatnánk. Méghozzá azt, hogy Sia az egész koncert alatt egyetlen szót sem intézett a közönséghez, csupán a legvégén vakkantott annyit, hogy


„Thank you! Thank You! You’re awesome!”

Még a meghajlást is mellőzte, helyette a vetítőn felvillanó alteregója pukedlizett a közönség előtt. Hiába próbálta a lelkes tömeg visszatapsolni Siát a színpadra, az énekesnő eltűnt, mint a kámfor. Vagy inkább úgy, mint az általa is megénekelt szabadba engedett madár?