Sapszon Orsi Quintet: Találkozás

A Sapszon Orsi Quintet első albuma Találkozás címmel jelent meg 2015 végén, ennek a lemeznek az anyaga hallható 2016. február 10-én 20 órától a Budapest Jazz Clubban.

Sapszon Orsit a legtöbben talán Geszti Péter Gringo Sztár nevű zenekarából ismerik, de egyre többször hallhatjuk őt a saját, 2013-ban alapított zenekarával, a Sapszon Orsi Quintettel is, amelyben élvonalbeli hazai jazz zenészek játszanak. Repertoárjukban régi magyar slágerek, dalok találhatók, melyek a hangszerelők (Cseke Gábor, Fenyvesi Márton) sokszínűségének köszönhetően sajátos, derűs-melankolikus világba kalauzolják el a hallgatót.

Sapszon Orsi zenész társaival együtt szeretné megadni a zeneszeretőknek a rácsodálkozás élményét, modern, jazzes hangszerelésben, előadásban megmutatni, mennyire élvezetes zenei világ tárul fel ma is például Fényes Szabolcs, Szenes Iván, Gábor S. Pál, Bágya András, Mihály István, Wolf Péter, ifj. Kalmár Tibor, Deák Tamás, Walter László, Harmath Imre, Vas Gábor rendkívül igényesen komponált számaiban. A koncertek tanúsága szerint ezeket a dalokat nem csak az idősebbek szeretik, hanem a fiatalok is, éppen a modern, jazzes hangszerelésnek köszönhetően.

Sapszon Orsi zenész családba született, kis korától kezdve klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, kórusokban énekelt. Később a jazz és a könnyűzene mellett tette le a voksát, de a klasszikus gyökerek mindmáig jelentősen hatnak a zenei világára, éneklési stílusára.