Rubik Sziget a kocka jegyében

A Rubik kocka 40. évfordulója alkalmából egyhetes programmal ünnepel a Design Terminál és a Rubik Stúdió a Sziget Fesztiválon, a Nagyszínpad közelében. A Rubik Szigeten kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a szigetlakók: alkothatnak, játszhatnak vagy a Rubik kockát is kirakhatják világbajnokok segítségével.A Design Terminál – kivételesen nem csak – gyerekeknek szóló kreatívműhelye, a Mini Terminál augusztus 11-18. között, a Nagyszínpad közelében található, konténerekből összeállított kockaépítményben várja a fesztiválozókat déltől este kilenc óráig. Az első emeleten logikai játékok és kreatív műhely, valamint fotókiállítás, míg a második szinten filmvetítés zajlik.

Rubik Ernő méltán világhírű találmányát olyan társasjátékok előzték meg, mint a dáma, a backgammon, a malom vagy a sokak gyermekkorát idéző ki nevet a végén. A Rubik Szigeten többek között ezekkel is játszhatnak a vállalkozó kedvűek. Akik inkább alkotnának, a Rubik kockából inspirálódva saját használati tárgyakat tervezhetnek, majd el is készíthetnek.Ezen kívül mindenki kedvére készíthet origamiból ékszert; hajbavalót, kulcstartót, fesztivál-pénztárcát, vagy övtáskát újrahasznosított alapanyagokból. Hogy mi mindenre lehet jó egy kocka, annak csak a képzelet szab határt. Aki pedig úgy érzi, hogy jó kockaforgató, a Rubik Sziget előtt egész nap összemérheti tudását magyar kockaforgató bajnokokkal.

A foglalkozások mellett az épület első emeletén egész nap magyar, innovatív találmányokról készült rendhagyó fotókiállítást, a legfelső szinten pedig a Rubik kocka történetét – létrejöttétől a közelmúltban a Liberty Science Center megrendezett kiállításig – feldolgozó félórás dokumentumfilmet nézhetnek meg az érdeklődők.Augusztus 11-18., 12:00 – 21:00

Sziget Fesztivál, Rubik Sziget (A Nagyszínpaddal srégen szemben.)