Romantikázz, fotózz, pályázz!

Sétáltál már kedveseddel a Margitsziget csodálatos lombjai alatt? Piknikeztél a családdal a nagyréten? Futottál Európa egyik legszebb futókörén? Ismered az évszázados platánfák, rózsakertek, történelmi romok titkait? Jártál a 105 éves víztorony körpanorámás csóktermében? Ringatóztál a sziget közelében a Duna hullámain? Buliztál a haverokkal a legjobb szabadtéri helyeken vagy csak lazultál a parton, feküdtél a fűben, bringáztál, pancsoltál, olvasgattál? Esetleg meg is örökítetted?

A Szabad Tér Színház fotópályázatot hirdet ROMANTIKUS MARGITSZIGET címmel. Terjesszétek a pályázat hírét, menjetek a szabadba, fényképezzetek, pályázzatok és nyerjetek!

2016. június 10-től szeptember végéig amatőr, kezdő vagy profi fotográfusok vehetik birtokba az ország legrégebbi víztornyának tetején kialakított kiállítóteret, és megmutathatják, mit jelent nekik Budapest legszebb közparkjának romantikája. A személyes ihletettségű képek fővárosunk olyan arcait villanthatják fel, amelyek mellett naponta elmegyünk. A kiállításra kiválasztott fotók által megszülető fiktív közösségi tér a városlakók, illetve az ide látogatók érzékenységét kívánja dokumentálni, keresztmetszetét adva történelmi örökségünk és technicizált valóságunk találkozásának.

A pályázatra 2016. május 31. éjfélig várják a fotók beérkezését. A beküldött képek nem készülhetnek egy évnél régebben, és felismerhetőnek kell rajta lennie a Margitsziget valamely helyszínének vagy sajátosságának. A legjobb alkotások a teljes nyári szezon alatt láthatók lesznek a víztorony Visual Art galériájában berendezett csoportos kiállításon. A zsűri három díjat is kioszt, a díjazott képek készítői pénzjutalomban és bővített kiállítási lehetőségben részesülnek.

Részletes kiírás, jelentkezési feltételek: szabadter.hu/fotopalyazat