Régizene tanulóknak!

A Filharmónia idén új, szimbolikus erejű helyszínre költözteti nyári fesztiválját, a Régi Zenei Napokat. Fertődön, az Esterházy kastélyban nemcsak koncertek lesznek, hanem kurzusokon is részt vehetsz.Június 15. és 24. között várja a szakmabelieket és a laikus koncertlátogatókat Fertődön a Régi Zenei Napok rendezvénysorozata. A régizenével foglalkozó zenészeknek és a énekeseknek szinte ez az egyedüli magyarországi képzési lehetőség adatott meg, így nekik jó hír: a jelentkezési határidőt meghosszabbították: május másodikáig jelentkezhetsz a Régi Zenei Napok kurzusaira, amelyeket nem is akárkik tartanak majd.

A kurzusok vezetői és tematikájuk:

Ének

NANCY ARGENTA és INGRID ATTROT (Kanada)

A kurzus nyelve: angol

A kurzus anyaga: Oratórium-, opera- és kantáta-áriák, dalok (Bach, Händel, Haydn, Mozart, Schubert)

Hegedű

SIMON STANDAGE (Nagy-Britannia)

A kurzus nyelve: angol

A kurzus anyaga: Olasz és német zene a 17/18. századból, olasz szerzők: Marini, Fontana, Castello, Uccellini, degli Antonii, Bertali, Corelli, Matteis; német szerzők: Schmelzer, Biber, J. S. Bach, Walther, Muffat. Modern és régi hangszer egyaránt használható, A=415-ös vagy 440-es hangolásban, modern hangszerek esetében lehetőleg bél E-húrral!

Csembaló

NICHOLAS PARLE (Ausztrália – Nagy-Britannia – Németország)

A kurzus nyelve: angol, német

A kurzus anyaga: 16/17. századi angol virginalisták (Byrd, Bull stb.); 16/17. századi spanyol és portugál szerzők (Cabezón, Correa de Arauxo, Coelho stb.); Rameau művei (Más repertoárt is elfogadunk!)

Kamarazene barokk fúvós és vonós-, ének, lant-, fortepiano- és csembaló játékosok számára

VASHEGYI GYÖRGY (Magyarország)

A kurzus nyelve: angol, német és magyar

A kurzus anyaga: 1600 és 1800 közötti vokális és hangszeres kamarazene (A=415-ös hangoláson, hozott kottákból)

Historikus táncok

SZÉLL RITA (Magyarország)

A kurzus nyelve: magyar, német, angol

A kurzus anyaga: „A” kurzus haladóknak Guillaume Louis Pécour: Entrée pour une femme (forlane) (1704, Paris) „A” kurzus kezdőknek Le Menuet à quatre (1706, Paris) La vieille Bourée „B” kurzus: kiegészítő foglalkozás az egyéb kurzusok résztvevői számára Ismerkedés a barokk tánctípusok alapjaival. Dezais: Nouvelles Contredanses (1712, Paris)

Bővebb információkat a Filharmónia honlapján olvashatsz.