Pünkösdi Királyság: Zenés-táncos családi rendezvény a Tabánban

2016. május 16-án „Pünkösdi Királyság” címmel hiánypótló fővárosi családi napot szervez a BVA Budapest Városarculati Nonprofit Kft. és a Fonó Budai Zeneház.

Pünkösd hétfőn egész napos, ingyenes gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a Tabán Parkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben. Koncertek, tánc- és bábelőadások, májusfaállítás, kézműves foglalkozások, pünkösdi király- és királynéválasztás, Fölszállott a páva gála, családi társasjáték – csupán néhány program a színes forgatagból.

A Mesemúzeumban hétpróbát teljesíthetnek a családok a Magyar tündérmese világa című kiállításban. A sikeres teljesítésért a gyerekek saját arcképükkel válhatnak királlyá vagy királynévá, amelyet haza is vihetnek emlékbe. Lehet jelentkezni Óriás-társasjátékra illetve a „Terülj, terülj!” – kalandok az asztal körül című programra. A családi programok mellett pünkösdi kézműveskedés, májusfa és virágszirom koszorú készítés, illetve a Zöld Péter mese dramatikus megjelenítése várja a látogatókat.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria is kiköltözik Pünkösd alkalmával a Tabánba, ahol a hagyomány kicsit újragondolt elemeivel várják az érdeklődőket. A vállalkozó kedvűek készíthetnek papírvirágokból koszorút, próbára tehetik ügyességüket és rímfaragó képességüket, mindezt pedig fotófalunkkal is megörökíthetik. Természetesen a jutalom sem marad el.

A szervezők kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a családi rendezvényen.

A FONÓ és a BVA Nonprofit Kft. társszervezésében megvalósuló Pünkösdi Királyság kiemelt támogatója Budapest Főváros Önkormányzata. Partnerintézménye: Petőfi Irodalmi Múzeum, Mesemúzeum.

Bővebb információk ITT!