Projekt #19 Képek a falon

Vadonatúj témával kezdi az őszi szezont a budapesti pop-up store szcéna legnagyobb neve, a Projekt Showroom!

A Paulay Ede utca 29-ben, amely a vintage bútorraktár és városi bringabolt helyszíne is volt ebben az évben, ezúttal grafikai mennyország nyílik. A „Képek a Falon” névre keresztelt pop-up boltban fiatal hazai művészek eredeti grafikái és reprodukciók, nyomatok közül válogathatnak az életterüket csinosítani vágyók – legyen szó az irodáról, otthonról, vagy akár a gyerekszobáról.

A Projekt Showroom három hónapra újra a Paulay Ede utcába rakja át székhelyét, ahol több bolt követi majd egymást. A sort a „Képek a Falon” című poszter bolt nyitotta meg október 6-án.

Eddig csak kiegészítésként szerepelt az egyes boltok árukészletében a grafika és a print, illetve az összeválogatott termékek esztétikuma és a boltok látványvilága képviselte mindazt, amiben vizuálisan hisznek a szervezők. Most végre a képeké a főszerep a Showroomban!

Sokakban él a vágy, hogy ne az unalomig unt tészta és kávéfajták lógjanak a konyhában, Brooklyn híd a nappaliban és a gyerekszobában ne szivárványszínű hőlégballonból integető elefánt képe függjön. A minket körülvevő mindennapi tárgyi és vizuális kultúra formálja ízlésünket, képzelőerőnket, alakítja személyiségünket.

Már csecsemőkortól elindul a képi időszámlálás: ki ne emlékezne egy olyan tárgyra vagy képre a szülői otthonból, ami gyerekként kaput nyitott egy másik dimenzióra, furcsa gondolatokat szült és a fantáziavilágban tett kalandozásra sarkallt.

Szerencsére rengeteg tehetséges grafikussal, illusztrátorral népes az ország, akiknek munkáival ugyanakkor fizikailag ritkán találkozhat a nagyközönség, és gyakran fogalmunk sincs, hol keressük és hogyan jussunk hozzá egy-egy ilyen darabhoz. A „Képek a falon” című projektjükkel a szervezők ebben szeretnénk segítséget nyújtani.


Célunk ezzel a válogatással, hogy ellenpontozzuk a nagy bevásárlóközpontok és lakberendezési áruházak poszter kínálatát és eredeti, vizuálisan inspiráló képbe zárt élményt vihessenek haza a hozzánk látogatók

mondta Csikós Krisztina a Projekt Showroom alapítója.

A pop up bolt sorozattól már megszokott széles árfekvésben és a legkülönfélébb méretekben lesznek elérhetők a poszterek, amelyek között eredeti grafikák, számozott nyomatok, eredeti film és reklám plakátok is megtalálhatóak a 11 napig nyitva tartó üzletben.

A boltban olyan grafikusok, illusztrátorok munkái szerepelnek majd, mint: Baranyai András, Klement Csaba, Korolovszky Anna, Grünczeisz Mátyás, Oláh Ildikó (Oldi Art), Kósa Tamás, Borbás Márton, Erdei András, a Hurrikán Press, a Halisten Stúdió, valamint a Budapest Like plakátsorozat darabjai.

Aki pedig beszerezte a falra akasztani valót, nem kell aggódjon, hogy ez még mindig csak fél munka volt, ugyanis az Eprecske Képkeretező Műhely segít a megvásárolt képeket keretbe foglalni.

A belső tér látványvilágát a Projekt Showroom csapata tervezi, a kirakatokat pedig a Budapest Colors szuvenírbolt kirakatainak mesés papírinstallációit megálmodó Szécsi Judit készíti. Mindenképp érdemes lesz benézni!

Praktikus információk

Nyitva tartás: 2016. október 6 – 16. minden nap 10-20 óráig.

Helyszín: 1061, Paulay Ede utca 29. / Paulay Ede és Székely Mihály utca sarka

További információk: http://www.facebook.com/projektshowroom