Profi nagyöregek és feltörekvő hölgyek

A Pearl Jam nagyöregjei ugyanazzal az energiával törnek előre mint 1991-ben, Miley Cyrus ízig-vérig profi lemezt dobott piacra, Clapton klasszikust idéz vissza, az Icona Pop pedig remélhetőleg egy hosszú-hosszú útra lépett a debütáló koronggal…Pearl Jam – Lighting Bolt

Tizedik lemezével nyitja a hétfőt a Pearl Jam –  az alternatív rock nagyöregei, akik a szokásos magas színvonallal készítették el Lightning Bolt című új albumukat. Az 1991-ben alakult seattle-i grunge zenekar karriere során eddig több mint hatvanmillió lemez adott el és jó előadóként haladnak a korral – így az új dalok is modernek, fajsúlyosak és belevalósak. Erre biztos bizonyítékok lehetnek az eddig megjelent kislemezek, a Mind Your Manners és a Sirens, ami már megnyugtatta a rajongókat abban, hogy az igazi zsenik fénye több mint húsz év után sem kopik meg.

Miley Cyrus – Bangerz

Bár valamilyen úton-módon a meztelenségéről, nyelvéről és a kalapácsnyalogatásról lett híres Miley Cyrus, új nagylemeze mindezek ellenére óriási érettségről árulkodik. A producerek garmadájával készült Bangerzt Miley karriere új kezdetének tekinti és élete legtökéletesebb anyagának szánta. A lemezen pedig érződik is ez a komoly ambíció és hogy több mint egy évig ügyeskedtek dalain. Az energikus hip-hop, r’n’b, pop és dubstep keverékű dalok igazi finomságok a fülnek, Cyrus pedig néhol atomfegyverként tudja használni hangját. Kreativitás van itt bőven, kár, hogy az imidzs erről semmit sem árulkodik. Cyrus kisasszony korához képest sziklaerős anyagot tett le az asztalra – roppant szomorú, hogy tehetsége helyett mégis inkább testét mutogatja.

Eric Clapton – Unplugged – Expanded and Remastered

Eric Clapton először 1992-ben vette fel élete első unplugged albumát fantáziadúsan Unplugged címmel, mely hat Grammy díjat is hozott neki, így nem csoda, hogy a korong huszadik születésnapját hozzá méltóan ünnepli meg. A ma megjelenő 2-CD/DVD formátumon hat eddig kiadatlan dal kapott helyett az eredeti albumfelvételek mellett, a dvd-n pedig az MTV-koncert felújított verziója, illetve egy közel egy órás felvétel a próbáról.  Az eredeti felvételen Clapoton olyan slágereit dolgozta át, mint a Layla vagy a Tears In Heaven, de több legendás blues-felvételt is átértelmezett. Az új kiadvány új dalai között megtalálható a Walkin’ Blues egy másik átértelmezése, az eredeti album után megjelent Circus és My Father’s Eyes korai verziói, illetve olyan dalok unplugged-verziója, melyek újdonságok lehetnek a rajongóknak.

Icona Pop – This is… Icona Pop

Svédország mindig is a popzene világgyára volt, így a két svéd lányból Icona Pop természetesen a lehető legfinomabb popmuzsikát akarja szolgáltatni a közönségnek. I Love It című daluk gyorsan girl power pophimnusz lett és több mint kétmillió kislemez kelt el belőle, így nem csoda, hogy This is… Icona Pop című albumukat is óriási várakozás előzte meg… eddig! A lányok első album végre megérkezett, igazi különlegességekkel, hiszen a lányok nem a már megszokott producerekkel dolgoztak együtt, hanem inkább kísérletezésre adták a fejüket, hogy még véletlenül se álljanak be lemezükkel a sorba.