Portugál győzelemmel ért véget az EB

A végső játszmát a portugál és a francia csapa vívta meg egymással. A portugálok győztek.

Pontosan egy hónapja kezdődött az Európa Bajnokság. 50 meccset, köztük bravúros magyar meccseket izgulhattunk végig az utóbbi 30 napban. A legnagyobb tétje a mai estének volt, most dőlt ugyanis el, hogy melyik európai nemzetnek vannak a legjobb focistái.

Rögös volt a két csapatnak a fináléhoz vezető út. A portugálok nem különösképpen remekeltek, egyedül Walest tudták legyőzni, többi meccsük eredménye jószerivel döntetlen lett.(Például a magyarokkal vívott jászmájuk is 3-3 végeredményű lett). Franciaország hatszor lépett a pályára, ebből ötször győzedelmesen léphettek le róla. Legutóbb a német csapatot sikerült 2-0-ra megverniük, mindenki legnagyobb meglepődésére.

A mérkőzés egyik legdrámaibb fordulata a portugál csapatkapitány, egyben a csapat legnagyobb reménységének, Ronaldonak a kiállása volt. A focistának a 18. percben sérült meg a térde. Miután ellátták a sebesülését Ronaldo még visszatért a pályára, de csak 7 perc erejéig, azután könnyekben tört ki, és hordágyon cipelték le.


Nyugodtan nevezhetjük ez az első félidő legizgalmasabb eseményének, mivel az állás a 45. percben 0-0 volt, sőt a 2. félidő is góltalanul telt el. A hosszabbítás így elkerülhetetlen volt, a 100 perc után pedig már valódi akcióra is sor került:  a 9-es mezben játszó Éder a 109. percben megszerezte a meccs első és utolsó gólját.

Vagyis a végeredmény a portugál-francia meccsben 1-0 lett, ami azt jelenti, hogy a portugál csoport bizonyult a legjobb európai válogatottnak.

Gratulálunk!