Pókember, férfiprosti, testvérharc és egy kis tánc – A héten a mozikban

Nem a legizgalmasabb hét köszönt ránk a moziban, de múlt héten olyan dózist kaptunk, hogy szerencsére így is megéri meglátogatni a filmszínházakat. Végre itt a várva-várt csodálatos Pókember folytatása, amiben meg kell menteni a világot, vagyis csak a megszokott feladat hárul a képregényhősre, akinek azért más nehézségei is akadnak. A Bérgavallérban a nyár egyik legízletesebb vígjátékát köszönthetjük, remek színészekkel és isteni sztorival, mely a prostitúción alapul. A Vérkötelékben egy rendőr vesz a kezébe egy csúnya ügyet 1970 Brooklynjában, ám az egyik bűnöző éppen most szabadult bátyja, ami kicsit megbonyolítja a dolgokat.  A Flörti dancingnek pedig már a címe is borzalmas – annyit érdemes róla tudni, hogy a poén várható fő forrása az, hogy egy teltkarcsú férfi… táncol!

A csodálatos Pókember 2. – Megint meg kell menteni a világot

Meg fog semmisülni a világ, valakinek meg kellene mentenie – nagyjából ez a koncepciója az új Pókember-filmnek, vagyis  Marvel és Marc Webb rendező maradt a szuperhős-filmek biztonságos alapjainál. A Pókember szerelmes, szaglásznak utána, jön az új főgonosz is, ráadásul egy hozzá közel álló ember is elárulja, és ha mindez nem lenne elég, még a mama is titkol valamit.

Bérgavallér – Színészóriások és mikor a férfi a prosti

A nyár egyik legizgalmasabb vígjátéka a prostitúció vonalán szórja a poénokat, olyan sztárokkal mint Sharon Stone és Sofia Vergara – a két gyönyörű hölgy karaktere édeshármashoz keres urat, ezt pedig a Woody Allen által játszott Murray ki is használja: legjobb barátját, Fioravantét veszi rá arra, álljon be a mulatságba, illetve hogy a két hölgyön kívül más ügyfeleket is fogadjon – vagyis legyen selyemfiú. Ám közben Fioravante szerelembe esik, ami nem igazán tesz jót az üzletnek…

Vérkötelék – Zsarutestvér és a bűnös kisöcsi

Az 1970, Brooklyn, a szervezett bűnözés fészke. Egy rendőrs és frissen a börtönből szabadult testvére, aki hamar újra a rossz útra tér, méghozzá pont arra, amin bátyja nyomoz. Senki nem bízik senkiben és semmiben, és jól is teszik. A filmet Cannes-ban nagy sikert aratott és végre visszatért a filmvászonra Mila Kunis is.

Flörti Dancing – Egy kövér férfi táncol, ami sokak szerint még mindig vicces

Aminek ilyen címe van, az már nagyon-nagyon rosszul indul. Újabb agymenés arról, hogy egy férfi néhány táncórával meghódítja szíve kiválasztottját, mert ugye köztudott, hogy minden hölgy a tánctudásra bukik. De van egy csavar, amiből úgy néz ki a legtöbb poént próbálták kihozni. Mégpedig az, hogy a táncosfiú – kövér! Igen, és néha el is esik. Eredeti.