Az élet Pivós oldala – Pivo and More

Valami készülődik a Dohány utcában: már hetek óta csak a lefóliázott ablakok, sok munkás, illetve a hely tulajdonosainak tűnő emberek mászkálnak ki-be, némely ajtónyitásnál csak por, máskor hangos szó, de leginkább az izgatottság szűrődik ki.

Próbálkozhatunk betekintéssel, de nem fogunk sikerrel járni, viszont a kitartó érdeklődőknek fontos információk üthetik markát. Kicsit olyan érzés, mint amikor a nagy meglepetéshez vezetnek bekötött szemmel, és amikor lerántják a leplet, valami olyan elképesztő tárul a szemed elé, hogy a lélegzeted is elakad.

Azt már tudjuk, hogy étterem fog nyílni, de nem egy tizenkettő-egy-tucat-féle, hagyományos étterem, hanem több tucat különleges sörrel felszerelt sörbisztró. Az ínyencségekre vágyó gasztrovándor itt minden mindent megtalál, mi szemnek és szájnak ingere,  pikáns fogások keverik majd a sósat és az édeset tökéletes harmóniával. Az étlapról olyan étvágygerjesztő különlegességek kacsintanak kéjesen vissza ránk, mint a gines kökénylekvárral és mogyoróvajjal megkent tojáskenyér, libamájtatárral tálalva.

A tejszínes-csalános linguine-nek a neve ha nem is étvágygerjesztő, mégis felkelti minden gourmand kíváncsiságát, míg az egészben sült csülök sörmártással, barna rizzsel és sült paradicsomsalátával így hallásra maga a mennyország. Az édesszájúakra is gondolnak, a trüffel szelet fügelikőrös házi fagylalttal és gyömbérrel fűszerezve garantáltan minden édesség-addikt igényét kielégíti.

A Pivo and More eddig 72 féle sört állított csatasorba, mely izgalmas expedícióra invitál a maláta, rozs és komló érzékfelszabadító hadjáratában.

Az extrémitás itt nem idegen, erre helyezik a hangsúlyt az étel- és sörválasztékban, továbbá a hely kialakítása során is. A fém indusztriális környezetben keveredik a fa- és üvegfelületekkel, ahol a vendég kényelme az első számú szempont, hiszen a egyedi sörök és az ínyenc étlap beható elemzéséhez befogadó környezetre van szükség.

A budapesti étteremkínálatot ismerve teljesen egyedülálló élményben lesz része az itt asztalt foglaló társaságoknak és abban már most biztosak vagyunk, hogy – a nagymamáink szavával élve – sikk lesz ide járni. A jó hír pedig, hogy nem kell azon hezitálni többet, hová is menjünk vacsorázni a barátainkkal vagy családunkkal, mert március 13. után erre meglesz a könnyű válasz: PIVO and MORE.