Panelproliktól az illuminátusokig – októberi premierek

 A héten mindenki a mozikban ül, ugyanis most van a nagy moziünnep. Mi is felkészültünk ezekre a jeles napokra: összegyűjtöttük a hónap legjobb premierjeit.

Ernelláék Farkaséknál

A többszörösen kitüntetett magyar rendező, Hajdu Szabolcs új filmmel jelentkezett. Az Ernelláék Farkaséknál a low-budget filmek mintapéldánya, ugyanis az egész mozit Szabolcs lakásában vették fel, a szereplők pedig a rendező családtagjai és barátai. A filmben Eszter testévre, Ernella hazatér családjával Skóciából, ahol sikertelenül próbálták megvetni a lábukat. Szó sincs azonban szeretetteli, békés hazatérésről. Ernella és húga nem jönnek ki jól egymással, az Eszterék lakásában szűkölködő két család hamar egymásnak ugrik.


Premier: szeptember 29


Mélytengeri pokol

A film az USA történetének legnagyobb olaj balszerencsétlenségét dolgozza fel. Egy 2010 áprilisában történt balesetről szóló New York Times cikk szolgál a mozi alapjául. A Mélytengeri pokol nemcsak akció-thrillernek illik be, de nyugodtan illethetjük a drámai jelzővel is. A filmben nyomon követhetjük és végig izgulhatjuk, hogyan küzdenek meg a hétköznapi emberek a közelgő környezeti csapással.

Premier: szeptember 29


Lány a vonaton

Rachel mindennap vonattal közlekedik a munkahelyére. Útközben mindig elhalad azelőtt a ház előtt, melyben egykor férjével lakott. A férfi még most is ott él, gyerekével és szerelmével. Amikor Rachel megpróbál másra figyelni, feltűnik neki a néhány házzal arrébb lakó Megan és Scott Hipwell. Rachel képzeletben megalkotja a fiatal pár tökéletes életét, ám mikor egyik nap másnaposan ébred, és megpillantja az újságok címlapján, hogy Megan Hipwell eltűnt, borzalmas érzése támad. Vajon hogyan kapcsolódik az eseményekhez? Mi történt vele, amire nem tud emlékezni?

Premier: október 6


Inferno

Nemsokára már a harmadik Dan Borwn bestsellerből készült filmet csodálhatjuk. Mindenki kedven professzora, Robert Langdon egy firenzei kórházban ébred, ahol semmire nem emlékszik az elmúlt napok eseményeiből. Ennek ellenére, a már megszokott módon, ismét egy embervadászat kellős közepén találja magát. Dr. Sienna Brooks és művészettörténészi ismeretei szegődnek segítségéül, hogy túlélje a kalandos és életveszélyes szituációt, amibe akaratán kívül keveredett.

Premier: október 13


Nincs visszaút

Négy év telt el az előző Jack Reacher film óta. A hős katona, alias Tom Cruz visszatér az ezredéhez. Ezúttal a férfi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, Susan Turner hadnagy után kell nyomoznia. Turnert azzal vádolják, hogy 16 évvel ezelőtt gyilkosságot követett el. Jack mindent megtesz, hogy tisztára mossa főnöke becsületét, ám amiről kezdetben azt hitte, hogy könnyen megoldható feladat, végül kiderül hogy egy hatalmas és összetett probléma.

Premier: október 20.