Pálinkatúrák a Balatonon

 Ne legyünk álszentek, a magyar ember pálinka nélkül nem tud szórakozni. Ne mondjuk le róla a Balatonon sem!

Pálinkaivászat nélkül nehéz elképzelni az életet.

Ha van rá ok azért, ha nincs, akkor meg találunk: télen azért, mert hideg van, jól átmelegít, és ízében felidézi a nyár illatos gyümölcseit, nyáron pedig azért, mert jégbe hűtve kiváló kiegészítője az önfeledt koraestéknek, és előkészíti a gyomrunkat a finom falatoknak. Egy szó, mint száz: mindenkor jól esik, ha lecsúsztathatjuk a torkunkon. Aki azt gondolná, hogy a balatoni régióban minőségi italként „csak” a bor van jelen, bizony téved, hiszen több helyen is választhatunk az igényes családi pálinka manufaktúrák pálinkakóstolóiból.


Badacsonyörs

Badacsonyörsön, a Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház kínálatában korszerű technikával előállított, Badacsony környéki alapanyagból származó pálinkákat ismerhetünk meg.


Balatonalmádi

Balatonalmádiban, Csalló Jenőnél a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományaiban mélyedhetünk el és persze jobbnál jobb pálinkákat kóstolhatunk.


Balatongyörök

Ma a pálinkafogyasztás divatos dolog, reneszánszát éli a pálinka értő fogyasztása, bár Magyarországon azért a pálinka sosem ment ki a divatból igazán. Örökzöld népszerűségének köszönheti, hogy a balatongyöröki Gáspár Vilmos is úgy gondolta, érdemes foglalkozni vele, és elkészült az első üveg Gáspárlat. Érdemes ide is bejelentkezni egy pálinkaház látogatásra!


Zamárdi

Végül, de nem utolsósorban látogassunk el a déli partra is, ahol Zamárdiban, a Zimek Pálinkafőzdében gyümölcs- és törkölypálinkák mellett olyan különlegességeket is készítenek, mint a dió-, a kávé- vagy a sajmeggyvirág párlat.