Öt friss mesekönyv a hosszú hétvégére

Kezdődik az őszi könyvroham: segítünk, hogy eligazodj a kínálatban. Íme néhány októberi tuti be futó hosszú estékre.Erwin Moser: Az egércirkusz – Mesék őszi és téli estékre

A Manó Könyvek újdonsága a legkisebbeknek szól: mesék Ancsáról, az egérlányról, és barátnőjéről, Roziról, Jenőről, a jegesmedvéről, Frédiről, a kismacskáról és a Miákovics család kalandjairól egy robottal. Klasszikus mesék egy kis csavarral: ez garantálja, hogy nemcsak a legkisebbek, hanem a nekik mesélő testvérek vagy felnőttek sem fognak unatkozni.

Manó Könyvek

142 oldal, 2490 Ft

 

 

 

Boldizsár Ildikó: Mesék testvérekről testvéreknek

Boldizsár Ildikó mesekutató-meseszerző szedte össze a legszebb, legkülönlegesebb meséket testvérekről – tanító jelleggel, de cseppet sem izzadságszagúan. Ezt a könyvet inkább kisiskolások kezébe adnánk, mint felolvasnánk a kisebbeknek – de azért be lehet próbálkozni. A könyv külön erénye, hogy a gyerekek olyan mesékkel találkozhatnak, amelyekkel általában nem valószínű – nem gyakran jön szembe üzbég, tuvai vagy bambara történet… A könyv olyan fogalmakról mesél, mint a testvérféltékenység, testvérbosszú, testvérviszály, testvérharc, testvérgyilkosság. A szerkesztő szándéka szerint a könyv azért született, hogy „ a jó testvérkapcsolatok még jobbá váljanak, azok pedig, akik rossz testvérkapcsolatban élnek, felismerjék azt a bizonyos jelet az életfán, s tudják, mit kell tenniük.”

Magvető Kiadó

336 oldal, 2990 Ft

 

 

Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben – Anna Laura Cantone illusztrációival

Viccesen bumfordi főhősnek viccesen bumfordi képek dukálnak – nincs ez másként a Pagony könyvében sem. Huppnak ugyanis elég nagy problémája, hogy fél a sötétben – és ez egy éjszakai állatnál elég ritkaság. Ráadásul nem igazán tud magán segíteni, így újabb és újabb találkozások kellenek, hogy fokozatosan megjöjjön az önbizalma, és végre hagyja pihenni megfáradt szüleit.

A bagoly, aki félt a sötétben ideális könyv első mesekönyvnek…

Pozsonyi Pagony Kft

88 oldal, 1950 Ft

 

 

Barbara Wood: Árnyak a napfényben

Ha egyszer a gyerek rákattan a Barbara Wood könyvekre, akkor nincs mese, figyelni kell a Móra könyveit. Itt az újabb kaland: a kiskamaszoknak szóló sorozat legújabb darabja a hajdani Brit Kelet-Afrikába kalandozik. Deborah Trevertont gyermekkorában elátkozta egy kikuju varázslóasszony, de vajon mit akarhat tőle most, tizenöt évvel később? És mi lehet Grace néni titka, akinek naplója a nairobi hotelben a kezébe akad?

Móra Könyvkiadó

656 oldal, 3990 Ft

 

 

Wilhelm Hauff: A kis Mukk története. Szegedi Katalin rajzaival

A klasszikus mese egy kis csavarral: az egyik legismertebb, nemezetközileg is elismert illusztrátor, Szegedi Katalin rajzaival. A General Press ezzel a kötettel nyitja meg a klasszikus meséket felvonultató új sorozatát, amiért csak dicsérni tudjuk a kiadót. Most Hauff hat meséjét veheted kézbe, és biztosan nem lesznek esztétikai gondjaid a könyvvel, nyugodtan odaadhatod gyermekednek…

General Press Kiadó

82 oldal, 3000 Ft