Miért érdemes télen is a Balatonra menni?

Azt hiszed, hogy a Balatonon csak nyáron vannak programok? Íme pár példa arra, mekkorát tévedsz!Levendula Ház, Tihany

A legkisebbeket várja a Belső-tó partjának kézműves háza: november 2. és 4. között a Márton-naphoz kapcsolódó foglalkozásokat tartanak. Lakásdekorációk készülnek libatollból, és a kicsik azt is kipróbálhatják, hogyan készül a teamécses. Egyszerű, olcsó program, és még haza is vihetitek a műremekeket!

Veszprémi állatkert

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban Böbe Majom Tanodája várja a kisebbeket és a nagyobb gyerekeket is. Kidolgozott tematikájú előadásaik a koponyatapogatástól a téli erdő változásainak megfigyelésén át az új jövevények megfigyeléséig tartanak – de ha nem szeretitek a kötött programokat, akkor is el tudtok tölteni itt jó néhány órát. Semmiképpen ne hagyjátok ki a bébi antilopokat! A családi belépő két felnőtt és egy gyermek esetén 4800 Ft, ami budapesti mértékkel nem is olyan sok…

Tapolcai-tavasbarlang

November 1-jére és 2-ára az egyik legjobb ajánlat: a barlang szeptembertől új fényeket kapott, így 10 és 14 óra között a csónakban evezve eddig nem látott élménnyel gazdagodhattok. A belépő gyerekeknek (4 és 14 éves kor között) 700 Ft, felnőtteknek 1200 Ft, családi jegy nincs.

Festetics kastély, Keszthely

Ez a program nem a legolcsóbbak közé tartozik, de a nullforintos büdzsébe belefér egy séta a kertben – ráadásul december elsejéig a múzeum csak nagyobb csoportokat fogad. Ha már Keszthelyen vagytok, itt érdemes a parton sétálni és hattyúkat etetni – ez sem terheli meg túlságosan a családi kasszát…

Állatfarm, Gyenesdiás

Ha aggódsz amiatt, hogy a gyerekek csirkét csak a műanyag zacskóban láttak, itt az ideje, hogy ellátogassatok Gyenesdiásra, ahol november elsején – mint minden csütörtökön – vár az állatfarm benneteket a József A. u. 5-ben. Itt a gyerekek a háztáji állatokat etethetik, a bátrabbak akár a kecskefejéssel is megpróbálkozhatnak.