Őrült család, árnyékügynök és szexfüggőség a moziban

Sűrű hét jön a mozikba, súlyos témákkal. Először is egy mozivásznon jelenik meg Meryl Streep és Julia Roberts, ami alapból megér egy imát és egy mozijegyet. Az akciófilmek szerelmesei ismét megnézhetik, ahogy egy amerikai ügynök megment néhány világvárost, a nagy durranás pedig Lars Von Trier alkotása lesz, A nimfomániás, ami mindent megmutat, ami szex. Nézzük!Augusztus Oklahomában (August: Osage County)

Mi történik akkor, ha egy évtizedek óta sikerrel játszott, Pulitzer-díjas színművet filmvászonra visznek olyan nevekkel, mint Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor és Juliette Lewis? Igazi csoda. Az Augusztus Oklahomában egy széthulló család történetét dolgozza fel, akiknek most az öngyilkos apa temetése miatt kell kibírniuk néhány napot egymással, hogy lehetőleg minden régi sebet feltépjenek. Streep és Roberts már bezsebelt egy-egy Golden Globe-jelölést és nagy valószínűséggel az Oscarért is versenyre kelnek, de aki ezen csodálkozik, az a világ legnaivabb embere. Vérbeli dráma sok-sok feketehumorral. Kincs.

http://youtu.be/74Q6RIX_kiw

Jack Ryan: Árnyékügynök (Jack Ryan: Shadow Recruit)

Azért valahol megdöbbentő, hogy egy két perces trailerbe képesek az amerikaiak minden létező akciófilm-sémát belegyömöszölni és továbbra sem tudnak leakadni arról az alapvonalról, hogy jönnek a terroristák. Fajsúlyos egyszerű mondatok„Maga már ügynök” – rendkívül sok felesleges erőszak, nevetséges feltevések világvárosok elpusztításáról és persze huncut ágyjelenetek némi nevetséges orosz akcentussal. A műfaj szerelmesei bizonyára odalesznek a Jack Ryan: Árnyékügynökért, így akinek nem elég a világban előforduló erőszak és újra látni akarja, hogy egy amerikai srác megmenti a fél világot két pisztollyal, irány a mozi. Műfajában – már csak ha a szereplőket nézzüktökéletes alkotás. Szombatra jó lesz.

http://youtu.be/L59dOq6AJnUű

A nimfomániás (Nymphomaniac)

A fél világ őrülten várta Lars Von Trier A nimfomániás című filmjét, melyben egy nimfomániás – pardon, szexfüggő – nő életét követhetjük végig. A szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott alkotás természetesen és nem meglepő módon bővelkedik a szexben, annak is minden fajtájában, de nem közönséges módon, hiszen mégiscsak a mai filmművészet egyik kiemelkedő és legkülönlegesebb alkotójának művéről van szó. Most még csak az első részt láthatjuk, de februárban jön is a második is. Explicit jelenetek, gyönyörű gondolatok, amik sokak számára lehetnek ismerősek és helyzetek, melyekre lehet többen vágyunk titokban mint gondolnánk. Éljen a szex!