Öreg vagy! Ezt hallgattad tíz éve, 2005-ben – II. rész

Az idő még mindig repül! El is érkeztünk fájdalmas válogatásunk második részéhez, ami azokat a dalokat szedi csokorba, amik tíz éve, vagyis 2005-ben szórakoztattak minket a rádióban. Ugye mintha még csak most lett volna? Hát nem most volt!

Első rész ITT!

The Black Eyed Peas – My Humps


Tíz éve még volt egy boldog időszak, amikor Will.I.Am producerként még nem alkotott Dr. Frankeinstein módjára tönkretéve egész karriereket – máig sajnáljuk a tavalyi albumot Britney! – hanem másokkal együtt vegyülve még élvezhető is volt munkássága. Tíz éve a The Black Eyed Peas elképesztően menő volt, a My Humps pedig éppen a tavaly viruló női fenék témát dolgozta fel okosan előrelátóan. Idén visszatérnek, amit teljes hidegvérrel fogadunk. Visszahallgatva ez a dal mellesleg tényleg fáj.

Spotify-link ITT!


Maroon 5 – She Will Be Loved


Na és arra emlékeztek mikor a Maroon 5 még nem gyári slágereket adott ki hanem egy ígéretes bátor rockbanda volt, a prímet pedig nem Adam Levine teste és arca vitte, hanem a hangja? Nos, emlékezhettek a She Will Be Loved-dal, a debütáló lemez, a Songs About Jane kislemezével, aminek a klipje egy finom Diploma előtt-érzést is kapott. Nem lett túl nagy örökzöld, de kellemes emlék a még kevésbé híres és bionikus Maroon 5-ról.

Spotify-link ITT!


Arctic Monkeys – I Bet You Look Good On The Dance Floor


És tíz éve volt, hogy az angol rádiókba berobbant egy indie banda, akik menőbbek lettek mindennél, tavaly pedig már külön napot kaptak a Volton, mellé pedig később elkeserítő kritikákat, mivel állítólag elhagyták régi énjüket, Azt a bájos ént és stílust, amivel tíz éve először egész Angliát, majd egész Európát bűvölték el

Spotify-link ITT!


Missy Elliot – Loose Control


Belegondolva hogy Missy idén már 9 éve nem adott ki lemezt és helyette olyan rapperhölgyeket kaptunk, mint Nicki Minaj, összeszorul a szívünk, de közben az idén tíz éves Loose Controlt hallgatva elismerősen bólogatunk – és ugrálunk – hiszen vagy egy örökzölddel állunk szembe, vagy egyszerűen Missy tíz évvel előre látta a trendeket.

Spotify-link ITT!


Eminem – Like Toy Soldiers


Eminem tíz éve kezdett el kilépni aranykorából, habár a Like Toy Soldiers még tudott sikereket elérni, amit meg is értünk, hiszen itt is igazi örökzöld slágerről van szó, ami máig megállná a helyét. Eminem azóta túl van egy elvonón, és néhány visszatérésen is, azóta két nagy slágert dobott össze, mindkettőt Rihannával akivel tavaly turnéztak is egyet. Sikerek ide-oda, Eminem máig jelen van és valószínűleg örök emlék is lesz a zenében.

Spotify-link ITT!


Kylie Minogue – I Believe In You


A Világ Legkedvesebb Popsztárja mellrákja után tért vissza a reflektorfénybe az I Believe In You-val, amiben olyan magas hangok vannak, hogy énekelve még mi magunk is zavarba jövünk a zuhany alatt. Minogue kisasszony azóta is dolgozik, bár olyan gigászi sikerei már nincsenek, mint a millennium környékén, immár három évtizedes karrierjét gondosan építgeti tovább és máig nem lehet megúszni a rádióhallgatást nélküle. Mi tavalyi budapesti koncertjén beleszerettünk.

Spotify-link ITT!


Goldfrapp – Ooh La la


A Goldfrapp máig talán leghíresebb slágere 2005 egyik legnagyobb sikere volt és máig minden tisztességes retro (!) buli alapdala. Goldfrappék az elmúlt tíz évben sem pihentek, utolsó albumuk, a Tales of Us 2013-ban jelent meg, egészségesen bőséges sikerrel, azóta viszont nincs túl sok hír róluk…

Spotify-link ITT!


Backstreet Boys – Incomplete


2005-ben két év pihenés után döntött úgy az öt fiú, hogy újra belevágnak a fiúzenekari életbe, immár persze férfizenekarként. Visszatérő albumuk, a Never Gone első kislemeze karrierjük egyik legnagyobb slágere lett és sokakat meglepett komolyságával és felnőttségével. A fiúk máig aktívak, idén például filmet is adnak ki magukról, de miután láttuk őket tiniként kísértetkastélyokban táncolni, az hogy máig együtt mozognak valahogy… fura és kínos? Mint egy öregfiúk meccs egy faluban, nem?

Spotify-link ITT!


Nickelback – Photograph


A világ egyetlen büszkén festett hajú férfija által vezetett Nickelback tavaly jött ki új lemezzel, vagyis a szekér nekik is döcög azóta is tovább – mellesleg kis hazánkban is felléptek – habár olyan nagy slágereket manapság már nem gyártanak mint a régi szép időkben, ami kereken tíz éve volt. Egyet el kell ismerni a Nickelback kapcsán: nekik tényleg sikerült olyan stílust összehozni, ami csak rájuk jellemző. Kár, hogy a szekér már tényleg csak inkább döcög…

Spotify-link ITT!


Mariah Carey – We Belong Together


Ha a díva látná, hogy egy lista végén áll minden bizonnyal ránk gyújtattná az irodát, főleg, hogy a We Belong Together 2005 talán legnagyobb és legnagyobb sikereket elért dala lett, és lehet szeretni vagy nem szeretni Mariah-t, a dal szépségét nem lehet megtagadni. Kár, hogy a díva azóta nem élhetett át újabb hasonló volumenű sikereket és rossz nyelvek szerint már a hangja sem az igazi, bár ehhez nem kellenek rossz nyelvek csak jó fül és néhány friss YouTube-felvétel… Persze Mariah mindig Mariah marad.

Spotify-link ITT!