Ördögűzés és hajóvontatás a sivatagban

Csupán két film érkezik a héten a mozikba, vagyis túl sok alkotás közül nem válogathatunk. A Távozz tőlem Sátán egy kellemesen nem-annyira-kommersznek ígérkező amerikai horror-thrillernek ígérkezik némi sablonveszéllyel, míg a Tengerre várva inkább a művészlelkeket varázsolhatja el különleges és leginkább szomorú történetével.

Távozz tőlem Sátán


Egy New York-i általában zsaru nem túl szép dolgokkal találkozik karriere során, legalábbis ha a hollywoodi producerek agyával gondolkodunk, Ralph-nak pedig már olyan rossz és felkavaró élményei vannak egy nyomozás miatt, amikről a családjával töltött időben sem tud tőlük megfeledkezni. Aztán találkozik Mendozával, a reverendát nem hordó pappal, aki szabadidejében nem gyóntat, hanem ördögűzéssel foglalkozik, méghozzá a lehető legkomolyabb és legkeményebb módon. Egy kis thriller és egy kis horror keveredése a folyamatosan fel-felbukkanó démon-mániával, rossznak egyáltalán nem tűnik, bár a trailerbe beleerőszakolt Miatyánk megszellőzteti a sallangok és sablonok használatának szomorú esélyét.


Tengerre várva

Ha esetleg kedvünk szottyanna egy orosz-belga-francia-kazahsztáni-német fantasyhoz, mától megnézhetünk egyet néhány moziban. Marat szerelmes a tengerbe, aggódó felesége rossz előérzete miatt viszont egyik nap tiltakozik az ellen, hogy ura elmenjen halászni. Inkább Matannal tart, ami nem a legjobb döntés, mert az előérzete beválik, jön a vihar és csak Matan éli túl a szerencsétlenséget. A tenger aztán eltűnik, Matan pedig úgy dönt, megkeresi bárkáját, mert azt visszavontatva talán halott szerettei is visszatérnek.