Októberben és novemberben újra Miss Saigon a Budapesti Operettszínházban!

“A musical, amely már legenda” – hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után és valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg művét több tízezerszer került színpadra szerte a világon, ezzel pedig a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.

Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd az Operettszínházi bemutató. Kerényi Miklós Gábor – KERO® rendezésében a musicalnek itthon is kultusza alakult ki. A 20 esztendővel ezelőtti produkció alkalmával a jogtulajdonos, Cameron Mackintosh úgy mutatta be egy televíziós interjúban a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatóját, mint azt az alkotót, aki a legjobb Miss Saigont rendezte.

2014-ben a musical-legenda ismét a Nagymező utcába költözött.

A Miss Saigon Giacomo Puccini Pillangóasszony című operája alapján íródott. Egy kudarcra ítélt románcot ír le a hetvenes évekbeli Saigonban, a vietnami háború idején. A musicalt állítólag egy fénykép ihlette, amelyet Schönberg véletlenül talált egy újságban. A fotón egy vietnami édesanya volt, amint éppen elköszön a lányától a Tan Son Nhut Légibázison. A lány az Egyesült Államokba utazott egykor katona édesapjához, aki olyan pozícióban volt, mellyel jobb körülményeket tudott a lányának biztosítani. Schönberg az édesanyának ezt a tettét úgy nevezte el, mint a “végső áldozat”, amely aztán a darab központi gondolata lett.

A Miss Saigon azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges, Puccini-idézetekkel teli muzsika és a remek hangzás mellett igazi zenedrámák. A történet számunkra, akik az Amerika-imádat, s a szocializmus gazdasági problémáinak nyomasztó terhe alatt éltünk, különösen átélhető. A mű katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek, szól a gyarmatosításról, a kommunizmus kísértetéről, a különböző kultúrák-népcsoportok közötti különbségekről, és bár társadalmi feszültségekkel teli, mégis főképp a szerelem mindent legyőző erejéről mesél. A Miss Saigon jelképe a talmi csillogásnak, az érvényesülési vágyaknak, a kiszolgáltatott szerelmeknek, a rideg valóságnak. A Miss Saigon mégis reménysugár, példa arra, hogy a legnehezebb helyzetekben is meg kell próbálni felelősséggel élni egymás iránt.

Katartikus élményt kínál minden nézőnek!
Főbb szerepekben: Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Zsuzsi, Dancs Annamari, Kocsis Dénes, Veréb Tamás, Feke Pál, Barkóczi Sándor, Vágó Bernadett, Kisfaludy Zsófia, Kerényi Miklós Máté, Farkas Tamás, Csengeri Ottília, Vörös Edit
Rendező: KERO®


Időpontok:
2014. 10. 30. 19:00
2014. 10. 31. 19:00
2014. 11. 02. 15:00
2014. 11. 19. 19:00
2014. 11. 20. 18:00
2014. 11. 21. 19:00