Nyomozunk, versenyzünk időutazunk – Ez van a héten a moziban

Négy film is érkezik a héten a mozikba – a 3 nap a haláligban Kevin Costner küzd az életéért és a nagy-nagy utolsó ügyének megoldásáért, melyért életmentő szérumot kap és felmondólevelet, míg a Need For Speedben édes lesz a bosszú és látványosak a nagy-nagy robbanások szebbnél szebb autókkal. 3D-ben kel életre Mr. Peabody és Sherman, akik egy időutazás során korból korba ugrálnak, különleges betekintést engedve a történelembe, de lesz a héten dán thriller is, aminek bár a sztorija nem éppen eredeti, mivel európai alkotásról van szó, még kellemesen csalódhatunk is.3 nap a halálig (3 Days to Die)

A Kevin Costner által játszott Ethan Runner az ügynökség legjobb embere, aki munkába fektetett tömérdek energiája miatt magánéletét alaposan elhanyagolta, így kapcsolata sem lányával, sem feleségével nem a legrózsásabb. Mikor kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg, úgy dönt, hogy visszavonul és megpróbálja újra felépíteni családi kapcsolatait, ám ezt az ötletét az ügynökség annyira nem díjazza. Egy utolsó küldetést kérnek tőle, cserébe pedig felajánlanak neki egy életmentő gyógyszert. Három napja van a projektre és három napja van túlélni, ráadásul lányára is figyelni kell. Erre mondják, hogy nehéz hét…


Need for Speed

Ki ne játszott volna legalább egyszer az EA Games nagy-nagy klasszikusával, a Need for Speeddel? Már régóta tervezték, hogy filmet készítenek a játékból, most pedig meg is érkezett az alkotása mozivásznakra. Hogy mit tudtak kihozni egy egyszerű autóversenyzős játékból? Egy klasszikus álljunk-bosszút sztorit! Egy ártatlanul lecsukott versenyautó-szerelő a börtönt elhagyva összeszedi a régi haverokat, hogy most igazán megsértve a törvényeket megmutassa az egész USA-n átívelő De Leon futamon a rosszarcoknak, hogy kivel is húztak ujjat néhány éve. Szép autók, nagy robbanások és sebesség a köbön. A műfaj szerelmeseinek kötelező.


Mr. Peabody és Sherman kalandjai (Mr. Peabody & Sherman)

A kultúrtörténet egyik legjófejebb kutyája, az élsportoló és Nobel-díjas Mr. Peabody egy 3D-s alkotásban ismerkedik meg a legújabb generációval, de természetesen olyan animációs alkotással állunk szemben, mely hűen követi a trendeket és a felnőttek ugyanúgy élvezhetik, mint a gyerekek. Mr. Peabody örökbe fogad egy gyermeket, akinek hamar ellenségre akad az iskolában, akivel békülésképpen beülnek egy időgépbe. Innentől kezdődik a nagy utazás, valahogy vissza kell hozni a lányt és ki kell keveredni a történelemből. Tanulságos, látványos és humoros utazás – tökéletes program vasárnap délutánra.


Nyomtalanul (Kvinden i buret)

Carl Morcot nyomozó nem egy örömteli ember és miután senki nem akar vele dolgozni – mennyire kínos  –, fel is függesztik állásából és áthelyezik az éppen frissen megnyílt Q-osztályra, ahol húsz éve lezárt ügyeket kell átnéznie. Természetesen az egyik ügy gyanús lesz neki és ahogy egyre mélyebbre süllyed az öngyilkosnak elkönyvelt nő esetében, úgy áll össze számára a kép, hogy valójában gyilkosság áll az eset mögött. A nagy lelkesedésében végül ezért is felfüggesztik, de nyomoz tovább, mint ahogy az nagykönyvben meg van írva. Ha Hollywood gyártotta volna, már lapoznánk is tovább, de mivel dán alkotásról van szó, lehet még bőven meglepetésben részünk.