Nyaraláskor is spórolhatsz

Senki sem akar nyaralás közben a spórolással foglalkozni. Mutatunk pár tippet, hogy több pénz maradjon a zsebedben vakáció alatt, mégse érezd úgy érezned, hogy le kellett mondanod  a szórakozásról.


Tervezz már otthon!

Jól olvasod, már azelőtt rengeteget spórolhatunk, mielőtt elindulnánk a várva várt nyaralásunkra. Először is érdemes a célország és Magyarország közti telefonálás roaming díjait áttanulmányozni. Idén nyártól az uniós államokban az eddigieknél kedvezőbbek lettek a tarifák, illetve a távolabbi országokra vonatkozóan is különböző kedvezményeket lehet igényelni a mobilszolgáltatóknál, ha ezeknek idejében utánanéz az ember.


Az internet a barátod

Szintén otthonról meg tudod tervezni az internet segítségével az országokon belüli utazások részleteit. A tömegközlekedési menetrendek alapján előre kalkulálhatóak a költségek, illetve az utazásra fordítandó idő, így kint már nem kell drága helyi taxira költeni a pénzt.  Ha nem akarod a helyi tömegközlekedést használni, akár autót is bérelhetsz. Ilyenkor  tanácsos összefogni a barátaiddal, mivel ha többen béreltek egy járgányt, a költségek is el fognak osztódni köztetek.


Az okostelefon is jó haver

Abban az esetben, ha nem all inclusive szállodát foglalunk, a napközbeni étkezések megoldása nehézségek okozhatnak. Napjaink közkedvelt utazási applikációinak böngészésével jó előre megtervezhetjük, hogy mikor, hol, és mennyiért fogunk enni, illetve inni. Az étteremajánló-és értékelő közösségi alkalmazások révén még itthon feltérképezhetjük az egyes helyek kínálatát, árait, és a róluk írt vélemények alapján kiválaszthatjuk a nekünk tetsző vendéglőket. Ráadásul tömérdek helyszínen kuponokat, kedvezményeket is kaphatunk, ha például az adott applikációkon keresztül foglalunk asztalt, és így még többet spórolhatunk a leendő számla végösszegéből.


Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér

Érdemes a nyaralóhelyhez közeli múzeumok, állatkertek, strandok, vidám parkok és más szórakoztató központok honlapjait is megnézni, mert sokszor kínálnak olyan engedményeket, amelyek alapján előre kiszámolhatjuk a belépők árát.

A szálláshelyről induló kirándulások megtervezésekor érdemes azt is számba venni, hogy a magyar nyelvű programok esetenként drágábbak, mint a más nyelvűek. Ha tehetjük, megéri például angol csoporttal menni, mert ezzel több ezer forintot is megtakaríthatunk, miközben egyetlen látnivalóról sem maradunk le.


Mondj nemet a szuvenírekre!

Tudjuk, hogy sok otthon maradt szerettünknek akarunk szuvenírekkel kedveskedni, de itt sem szabad túlzásokba esni. Ennek a legegyszerűbb módja az, ha csak annyit költünk el erre a célra, amennyit előzetesen, még otthon félretettünk. Ha attól tartunk, hogy ez nem lesz elég visszatartó erő a számunkra,  jobb, ha a turistavonzó helyektől távolabb lévő, kisebb üzletekbe térünk be, amelyekben országoktól függően akár alkudhatunk is az ajándéktárgyakra.