Nonloso

Bár a hely neve olaszul annyit tesz, “Nem tudom”, a belváros szívében, a Bazilikától csupán néhány lépésre található olasz étterem-kávézó személyzete nagyon is tudja, hogy mit csinál. 

A Nonlosoból csak úgy sugárzik a talján elegancia, az autentikusságra pedig mind dizájn- mind kávéfronton odafigyeltek. A feketéket magas minőségű olasz Pascucci kávébabból pörkölik, a baristák pedig mindannyian mesterfokon űzik a latte art művészetét – a gyönyörű tejdekorációk nem csak a kávéfogyasztási élményen dobnak nagyot, de tökéletes Instagram fotókat is készíthetünk róluk!

Akkor is jó helyen kopogtatunk, ha reggeli korgó gyomrunkat szeretnénk lecsillapítani valami ízletes és laktató fogással: ha gondoljuk, választhatjuk a klasszikus utat, és megtömhetjük bendőnket egy remek bundás kenyérrel vagy egy kiadós ham-and-eggs-zel, a kulináris kalandoroknak meg ott van az angol reggeli (paradicsomos babbal, baconnel, pirított gombával, röszti burgonyával, grill kolbásszal, grillezett paradicsommal és pirítóssal) vagy a hollandi mártással és serrano sonkával felszolgált Benedict tojás szarvasgombával. 

Bár a finomságokban bővelkedő étlapon (amin ciabatta szendvicsektől kezdve mindenféle salátán és magyaros előételen át a pizzákig és fél tucat főételig mindent megtalálni, mi szemnek és szájnak ingere) nem találni kimondottan glutén-mentes tételeket, de a segítőkész konyhának mindenre van megoldása. 

Csodás környezet, barátságos árak (a legdrágább tételek is csupán 3000 forint körül mozognak), széles étel- és italválaszték, mesés magyar és nemzetközi fogások – a Nonlosóval nem lőhetünk mellé, akár csak egy baráti csevelyre ugrunk be, akár az esti koncert előtt néhány pohár borra, de randihelyszínnek is éppúgy tökéletes, mint egy üzleti ebéd megejtéséhez.