Nem vagy egyedül

Vannak pillanatok, amikor az ember teljes kétségbeesésében azt hiszi, ilyen is csak vele történhet. Aztán kiderül, hogy dehogy is. A Családi karikatúra egy három (kis)gyermekes család mindennapjaiba kalauzol – sok humorral és Szűcs Édua rajzaival. Ha azt hinnéd, hogy csak a te gyereked képes a járóka lécei közé szorult fejjel üvölteni az éjszaka közepén, vagy csak a te csemetéd képes a lakásfelújítás utáni napokban a fehér tapétát egyedi dizájnelemekkel díszíteni, ha már végső elkeseredésedben leadnád a lelencházba, vedd kezedbe Szám Kati könyvét.

Eredmény: az „ugyeénmegmondtam” és az „aha” mondatok újra és újra emlegetése, az önbizalom és a szülői képességekben való hit az egekben, a kétségeket elfújja a szél.

Ha éppen azon görcsölsz, hogy már a kórházból hazafelé elveszted a gyereket, a könyv áldásos humora következtében rájössz, hogy ez a legkisebb gond, ami bekövetkezhet, de ha képes vagy magadon nevetni, akkor az élet egy 0-3 évessel sokkal könnyebb. Ha pedig egynél több – pláne három – poronty szívja a véredet, ugyancsak szükséged lehet e támaszadó kötetre, amely nem tudományosan, hanem egy gyakorló háromgyerekes anya mondataival rögzíti benned: nem csinálsz mindent rosszul…

Családi karikatúra

Képmás Könyvek, 2011.