Nem elég csábító az M4-es

Sokadik nekifutásra sem sikerült kiadni a 4-es metró megállóinál kialakított üzlethelyiségeket. Már harmadik alkalommal írtak ki pályázatot a területek értékesítésére, de a várt eredmény elmaradt.

Már két éve száguld az M4-es Kelenföld és a Keleti pályaudvar között. Ezen idő alatt már háromszor próbálták meg értékesíteni a metrómegállókhoz kapcsolódó üzlethelyiségeket, melyek közül eddig alig néhány talált gazdára.

A legutóbbi kiírásban az Etele, Baross és Kálvin téri, valamint a Móricz Zsigmond körtéri üzlethelyiségeket hirdették meg. Többségük 15-26 négyzetméter nagyságú, de a legnagyobb több mint 100 négyzetméternyi területű.  Piaci értékük a nettó 27,9 és 73,7 millió forint között van, havi bérleti díjukat négyzetméterenként 18,5 ezer és 25,6 ezer  forint közötti értéknek becsülték meg.


Szigorú megkötések

A pályázatok sikertelenségének egyik oka talán azok a szigorú megkötések, melyek szerint például nem nyithatnak zajos, jó erkölcsöt zavaró boltot, sem kocsmát, zöldségest vagy gyroszost. Az üzlethelyiségeket meghirdető Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ ellenben szívesen látna prémiumkategóriás bor- és pezsgőbárokat ezeken a helyeken.


Ami volt is megszűnt

A 4-es metró kétéves pályafutása alatt eddig 11 bolt nyílt meg az aluljáróknál, de ezek közül sok már be is zárt műszaki okokra, illetve a várt vásárlóforgalom elmaradására hivatkozva.

Forrás: nol.hu