Művészet a pohárban

A Buddha-Bar étteremben eltöltött csodálatos este befejezéseként, Mathias Giroud-t kérdeztük különleges koktél összeállításairól. Az Executive Worldwide Bar Chef egyedi dizájnnal ruházza fel izgalmas receptjeit.

A Buddha-Bar mindig tudja, hogyan nyűgözze le vendégeit. A pazar termeket áthatja a kimeríthetetlen kreativitás. Matthias Giroud mestere annak, miként lehet a legapróbb részletekből is valami egészen különlegeset varázsolni. A kínai tematikus hét alkalmával Budapestre is elhozta lenyűgöző koktéljait.

Miből merít inspirációt? 

Minden egyes Buddha-Bar World Cocktail Festival különleges. Erre az alkalomra itt Budapesten két dolog inspirálta a koktéljaimat: az egyik a kínai újév, a másik pedig a Valentin nap. Az elsőt leginkább a kínai konyha, s annak különleges ízei és fűszerei ihlették, míg a másikat az igazi szerelmi történetek, az afrodiziákumok, növények, pikáns ízek.

Hogyan készít ilyen különleges dizájnt az italokhoz?

Megpróbálom pont úgy megalkotni őket, ahogyan elképzeltem a recept kitalálásakor. Elsősorban művészetként tekintek a készítés folyamatára: szeretnék valami többet, egyedibbet adni a Buddha-Bar vendégeinek.

Rendkívül sokat utazik. Hogyan tud együtt dolgozni ennyi emberrel és különböző csapatokkal?

Nos, valójában a folyamatosan változó környezet, a különféle kultúrák és emberek sokszínűsége az, ami igazán inspirál és csodálatos élményt jelent számomra.

Matthias különleges kompozíciói valóban remekművek, melyek ízükkel és látványukkal egyaránt megbabonázzák az étterem vendégeit – így minket is!