Must have appok a fesztre

Nem csak azért lehet fontos az okostelefon a fesztiválon, hogy minden hangulatot és képet megfelelő képbe önts a megfelelő filterrel. Mutatunk néhány appot, amiket jobb ha letöltesz a nagy bulisorozat előtt.

Water Your Body


Bizony még a fesztiválokon is kell némi vizet fogyasztanod – sőt, a szokásosnál több vizet, hiszen a megszokottnál többet vagy a tűző napon, ráadásul van egy sejtésünk, hogy némi alkohollal még dehidratálod is a szervezetedet közben-közben. A Water Your Body kiszámolja napi pontos szükséges folyadékmennyiséget, az elfogyasztott mennyiséget pedig egy-egy koppintással könnyedén számon is tarthatod.

Find My Tent


Van egy félelmed, hogy a délelőtt felállított sátort hajnalban már nem fogod olyan könnyen megtalálni? Félelmed jogos, hiszen egy tábor sűrűn rendeződik át, de az is előfordulhat, hogy egy kicsit te keveredsz el az éjszaka közepén. A Find My Tent – és a hozzá hasonló appok – ebben az esetben lehetnek hasznosak. GPS alapján könnyedén el tudod menteni sátrad helyzetét, ahova útvonalat is tervezhetsz.

Találd meg a barátaimat


Ismeritek a fesztiválok legnaivabb mondatát, miszerint „Találkozzunk a nagyszínpad előtt?” Nem mindenképpen kell a másikat úgy keresni, mintha tűt a szénakazalban. Ha ismerőseiddel kölcsönösen letöltötök valamilyen find-my-friend applikációt – több is van a piacon – GPS alapján könnyedén találhatjátok meg egymást. Biztonsági okokból is erősen ajánlott. Jó tudni, hol jár a másik.

Elsősegély-kisokos


Bár minden fesztivál el van látva orvosi ügyelettel, néha történhet olyan baleset, ami SOS eljárást követel. Ebben az esetben akár szó szerint életmentő lehet az Elsősegély-kisokos és más elsősegély-appok, amik megfelelő felvilágosítást biztosítanak arról, hogy mit kell tenned fulladáskor vagy agyrázkódáskor, de indíthatsz vele segélyhívást is, megadva pontos GPS-pozíciódat, melyet az app is jelez.

Wunderlist


Melyik program mikor jön? Miért kell kiugrani a boltba? Ki mit kért a büféből? Mikor is találkozol a többiekkel és hol? Mit ne felejts otthon? Fesztivál-időszakban rengeteg dolgot kell fejben tartanod, de ha szórakozni mentél, miért kéne dolgoztatni a memóriád? A Wunderlistbe minden egyszerűen vezethetsz fel, számon tartva a találkozókat, szükséges cuccokat és a haverok rendeléseit a bárból.

Battery Doctor


Mindezek az appok (nem beszélve az Instagram-mámorról) persze sajnos amennyire hasznosak, annyira tudják fogyasztani az akkumlátort is. A különböző, akkumlátorokkal foglalkozó appokkal könnyen követni tudod, hogy mi meríti a telefonodat és sokszor egy koppintással el tudod érni, hogy tartósabb legyen a telefonod élete. Az előbb felsorolt appok fontosságát nézve, ez akár életbevágó is lehet.