Heidi Klum és a meztelen férfihátsók esete

Mi a közös Taylor Swiftben, Justin Bieberben, a One Directonben és David Hasselhoffban? Mindannyian ott voltak tegnap a frankfurti Festhalléban, az MTV European Music Awards díjkiosztó gáláján.Vasárnap este végre kiderült az MTV EMA győzteseinek névsora. Justin Bieber a legjobb férfi, Taylor Swift a legjobb női, a One Direction a legjobb új előadó. Heidi Klum vetkőzött, David Hasselhoff zuhant, a koreai világsztár, PSY pedig elvitte a legjobb videónak járó díjat.

Vörös szőnyeges bevonulással és Ludacris legújabb klipjének világpremierjével kezdődött az év egyik legfontosabb zenei eseménye, a 2012-es MTV EMA. Az érkező sztárokkal Tim Kash, Louise Roe és Sway készített rövid interjúkat, majd miután megtelt a frankfurti Festhalle, este 21:00-kor kezdetét vette a látványos show. A buli háziasszonya idén Heidi Klum volt, aki hatszor öltözött át és a legjobb image kategória győztesét rejtő borítékot meglepő helyről húzta ki. Cirkusz, tűznyelők, bohócok; ez volt az idei gála témája. A díszletet Florian Wieder német designer tervezte, aki már dolgozott az EMA-n korábban Berlinben, Münchenben és Edinburgh-ben is.

A legjobb férfi és a legjobb női előadó három-három díjat vihetett haza. Justin Bieber videón köszönte meg rajongóinak a legjobb férfi előadó, a legjobb pop előadó és a legjobb world stage kategória győzelmét, míg Taylor Swift a legjobb női előadói díj, a legjobb image és a legjobb élő előadás nyertese lett.

Carly Rae Jepsen és a One Direction két-két díjat kapott. A legjobb dal díját Call Me Maybe című slágerével Carly nyerte, ahogy a legjobb push-t is, amelynek célja, hogy bemutassa a nagyközönségnek a feltörekvő tehetségeket. A legjobb új előadó díját a One Direction érdemelte ki a szavazatok alapján, ahogy a legjobb rajongóik is nekik vannak. A legjobb rockzenének járó elismerés idén a Linkin Parkot illette. A legjobb videót 2012-ben PSY készítette.

Alicia Keys kapta az MTV Voice díját, mivel emberfeletti erővel vetette bele magát az AIDS elleni harcba, társalapítója a Keep a Child Alive alapítványnak, amivel megelőző oktatásban és gyógykezelésben is részesítik a rászoruló gyermekeket. Az MTV minden évben egy helyi csoportnak is átadja az MTV Voice díjat, ezt idén a Rock Your Life! Egyesület kapta, amely hátrányos helyzetű gimnazistáknak segít megtalálni a helyüket a világban.

Az EMA legmeghatóbb pillanata idén is a Global Icon díjának átadása volt. Alicia Keys könnyeivel küszködve hirdette ki, hogy példaképe, Whitney Houston kapta idén a világ legnagyobb ikonjainak járó díjat. Röviden megemlékeztek a májusban elhunyt Beastie Boys-os Adam Yauch-ról is.

Az előadások alatt minden eddiginél több lézert, tüzet és vizet vetettek be a színpadon, így biztosítva, hogy soha nem látott színpadképpel ünnepelhessenek a rajongók. A No Doubt, a Killers és a Muse ismét bizonyította, hogy bármikor képes feltüzelni a közönségét, mellettük többek között fellépett a FUN., Taylor Swift és a koreai internetsztár, PSY is, aki színpadra vonulás közben még a mozgóvécében ülő David Hasselhoffra is rányitott. A kultuszstátusznak örvendő Gangnam Style-t a közönség mellett több sztár is együtt ropta az előadóval. Az átadók idén is megmutatták humoros arcukat, köztük a Jersey Shore-nál is botrányosabb brit változat, a Geordie Shore szereplőivel, akik az EMA-n sem fogták vissza magukat. Miközben Kim Kardashian, a Jonas Brothers és a gyönyörű szupermodellek, Anne V és Isabeli Fontana a színpadon üdvözölték a győzteseket, David Hasselhoff a kulisszák mögül kommentálta az eseményeket.

A 2012-es MTV EMA győztesei:

LEGJOBB DAL – Carly Rae Jepsen: Call Me Maybe   LEGJOBB ÚJ ELŐADÓ – One Direction   LEGJOBB NŐI ELŐADÓ – Taylor Swift   LEGJOBB FÉRFI ELŐADÓ – Justin Bieber   LEGJOBB POP ELŐADÓ – Justin Bieber   LEGJOBB ÉLŐ ELŐADÁS – Taylor Swift   LEGJOBB HIP HOP ELŐADÓ – Nicki Minaj   LEGJOBB ROCK – Linkin Park   LEGJOBB ELEKTORNIKUS ELŐADÓ – David Guetta   LEGJOBB ALTERNATÍV ELŐADÁS – Lana del Rey   LEGJOBB VIDEÓ – Psy: Gangnam Style   LEGJOBB IMAGE – Taylor Swift   LEGJOBB RAJONGÓK – One Direction

LEGJOBB WORLD STAGE ELŐADÁS – Justin Bieber   LEGJOBB PUSH ELŐADÓ – Carly Rae Jepsen

LEGJOBB WORDLWIDE ACT – Hangeng

GLOBAL ICON – Whitney Houston