Most Kortárs Bisztró

A Most Kortárs Bisztró a gyors-kozmopolitizmus budapesti fellegvára, egy barátságos árakkal, széles borválasztékkal és mennyei nemzetközi fogásokkal hódító kultúr-kulináris Casanova, ahova nem csak jóllakás céljából érdemes betérni, de jólérzés okán is.

A 2009-ben megnyitott Most bisztró labirintusszerű, csip-csup ereklyékkel díszített hatalmas terek sorozata. Bár kívülről ez abszolút nem látszik, de tényleg egy méretes helyről van szó, tágas kerthelyiséggel és egy tetőterasszal, szépen beszuszakolva az Operaház mögötti Zichy Jenő utca szűkös, barnás-szürke homályába. A Mosttal több okból kifolyólag is érdemes közelebbről megismerkedni: egyrészt a nap bármelyik szakában állítasz be hozzájuk, biztosan teli hassal és kellemes jóllakottság-érzettel teszed majd ki a lábadat. Ütős napindító reggeli opcióktól kezdve háromfogásos, pénztárcabarát napi menükön át kiadós vasárnapi brunchig bezárólag rengeteg finomsággal találkozhatunk az étlapon. Az amerikai konyha rajongóinak ott vannak a zamatos burgerek, de az ázsiai vagy a magyar fogások kedvelői sem fognak éhen maradni.

Vadonatúj különlegességnek számítanak a Rotisserie-ben készült ételek: a Rotisserie nyárson való sütést jelent, a Most esetében viszont nem faszénen, hanem gázlángon történik a sütés. Lényege, hogy magas hőfokon kb. 550 fokon kívülről kérget sütnek a húsnak, majd alacsonyabb láng mellett kb. 350 fokon, hosszú időn keresztül, ami akár 4-5 óra is lehet, puhára sütik azt. Ennek eredménye hogy a hús belül szaftos és puha marad. Az értékes szaftból ami kicsöpög a húsból zöldségek pirításával pecsenyemártást készítenek, aminek a tisztes francia neve: jus. Az így készült bőrös császárhús, házi cipóba töltött bajor káposztával felszolgálva valami pokolian jó, kötelező kipróbálni!

A bisztró nagy figyelmet szentel a változatos kínálat megteremtésére és az alkalomhoz illő bor kiválasztására is. Minden évben több régió és borászat kínálatából választják ki az adott évjárat legjobb magyar és külföldi borait. Különös figyelmet szentelnek a feltörekvő borkészítőkre, de a régi klasszikus kedvencek sem hiányozhatnak a választékukból. Még sosem fordult elő, hogy egy vendégnek nem sikerült megtalálnia a számára megfelelő bort. Nyáron hatalmas kinti terasz, ízletes ételek és széles bor választék gondoskodik a borbarátok jókedvéről. Ha pedig inkább a magyar pálinkát részesítenéd előnyben, akkor is számos finomság lesz a segítségedre az este beindításában.

A finom ételek elfogyasztása után és a kiváló italok szürcsölgetése közben pedig érdemes néha a színpad felé tekingetni, hiszen alig telik el olyan este a Mostban, hogy feltörekvő zenészek ne csillogtatnák meg tehetségüket.


1066 Budapest, Zichy Jenő utca 17.