Mire figyelj, ha télen mész bulizni?

Miniszoknya? Sapka, sál? Mit vegyél fel és mit vigyél magaddal, ha már beköszöntött a zimankó? A kérdésekre itt találsz pár praktikus választ, ha tovább olvasol.

A télies időjárás bizony megkívánja a fokozott odafigyelést, nem csupán egészséged, de pozitív közérzeted érdekében is. Míg nyáron a felhőtlen lazaság az úr, addig télen a kellő óvatosságé a terep.

Tehát mégis, mire érdemes odafigyelned?

  • Ha a hidegben is megmutatnád formás lábaidat, a sokdenes harisnya kötelező! Miniszoknyából is a farmert, bőrt vagy szövetet ajánljuk, hiszen a lenge, nyári anyagok nemcsakhogy nem melegítenek, de egy-egy csípős szél is könnyedén felrepítheti a ruhadarabot – a végén pedig nem csak a lábaidat mutatod meg a nem kívánt közönségnek. A szoknya alá minimum 70 denes harisnya vagy legging dukál – természetesen ezekből is hatalmas a kínálat, nem minden fekete vagy fehér!
  • Mindig legyen a táskádban: ajakápoló, kézkrém, kézfertőtlenítő, zsebkendő és egy pár meleg zokni. Bár valószínűleg ezeknek nagy része amúgy is mindig nálad van (a kézfertőtlenítő például télen-nyáron nagyon jól jön a nem idilli mosdókban), de érdemes egy picivel nagyobb táskával kilépned otthonról, hogy kivételesen minden beleférjen. A meleg zokni szükségessége evidens: sosem tudhatod, mikor ázik be a cipőd, és ha már a buliba menet megtörténik, jobb, ha nem kell megváratnod a barátaidat a hidegben, és egyszerűen lecseréled a nyirkosat pihe-puhára.
  • Esernyőt ne cipelj magaddal, de érdemes elindulnod kapucnis kabátban vagy bő sapkában, ami nem roncsolja a frizurád. Bónusz előny: a füleid is megköszönik majd a törődést!
  • Ha jegesek az utak, mindenképpen lapos talpú csizmában indulj el a partiba! Egy-egy bujdosó, befagyott pocsolya, szó szerint igencsak nagy fejfájást tud okozni – most mégis, hol szeretnél szívesebben kikötni, a koncerten vagy az ambulancián?
  • Telefonodat ne vedd elő a hóesésben! Sajnos egyelőre még nem találtak fel olyan tokot, amely tökéletesen védené kijelződet a víztől, ráadásul a hópelyhek igazán átverősek – letörlöd őket, de miután visszakerült a táskádba a készülék, mégis felolvadnak és olyan károkra képesek a cseppek, amit még a legrosszabb ellenségednek sem kívánnál. Ha hívnak útközben, inkább állj be egy kapualjba.
  • Ha messzebb laksz pár saroknál a buli helyszínétől, inkább hívj egy taxit! Alkoholos állapotban kevésbé vesszük észre a gyors kihűlés jeleit, legrosszabb esetben pedig egy padon történő röpke szusszanás kómához is vezethet. Ha érzed magadon, hogy fáradt vagy és testedből elpárolog az erő, szólj egy járókelőnek vagy hívd a mentőket a gyors segítség érdekében. A taxi mellett szintén megoldás, ha a barátaiddal egy csapatban indultok haza, és apránként morzsolódtok le, ahogyan mindenki közeledik az otthonához – addig is, legalább lendületben tartjátok egymást.


Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Hóesés a köbön – képekben 
Tökéletes karácsonyi külső a MAC-től!
A legfontosabb kiegészítők télre