Mindent a tökéletes hétfőért – így indítsd a hetet!

Hogy röppenhetett el ilyen gyorsan a hétvége? A bosszankodás helyett íme pár tipp, amivel garantáltan frissen és jókedvűen indul a heted!

Terülj-terülj reggeli!

Fogadd meg a régi mondást, és reggelizz úgy, mint egy király! A kiadós reggelitől energia szinted azonnal megemelkedik, agytekervényeid beindulnak. Napod már attól nyugodtabban indul, hogy időt szakítasz arra, hogy asztalhoz ülj, elkortyold az illatos teát vagy kávét, közben belenézz a reggeli beszélgetős műsorba – mindezzel megmented magad a kapkodástól és az idegőrlő rohanástól.

Zene nélkül mit érek én?

Bizony, egy-egy jó szám képes arra, hogy pár jó ütemmel endorfinok termelésére késztesse a testedet. Néhány ellesett Jane Fonda mozdulat a nappaliban, egy kis George Michael csípőrisza fogmosás közben és máris hatalmas lelkesedéssel öltöd majd magadra a legfrankóbb összeállítást a szürke pulcsi helyett. Személyes kedvencünk Beyoncé és az ő élő koncertjei – a díva garantálja számodra az egészséges önbizalmat egész hétre!

Ebédelj egy barátoddal! – Szabadulj ki az irodából egy órára, és ebédelj egy közeli ismerősöddel! Lehetőleg ne olyasvalakivel, akivel régen találkoztatok – a sok sztori nem fér bele egy órába, nehogy megbántsd azzal, hogy hirtelen vissza kell rohannod dolgozni! Csacsogj egy olyan barátoddal, akivel amúgy is sokszor találkozol, és kifejezetten ügyelj arra, hogy ne a munkáról beszélj! Ez a te röpke-kikapcs órád, amibe kizárólag pozitív témák férhetnek bele, vagy lényegtelen pletykák, amit mindketten kivesézhettek. Vigyázat, a főnök parókája tabu, hiszen lehet, hogy pont a mögötted lévő asztalnál fogyasztja el ő is a bécsi szeletet!

Esti örömök – Csábítsd el a párodat egy mozira (lehetőleg vígjátékra), vagy legjobb barátnődet egy rövid shoppingra. Ha pénztárca kímélő üzemmódban vagy, menj el egyedül munka után, és lepd meg magad egy apró bizsuval – hidd el, a jutalomékszertől garantáltan úgy érzed majd, érdemes volt kihúzni a 8 órát! Ha pedig egyáltalán nem vonz a mozi, vegyél egy doboz bon-bont (figyelem, hetente egyszer, hétfőn még belefér!) és nézd meg a Dolgozó lányt, vagy ülj be a fürdőkádba és lazíts egy fél órát – megérdemled!

Tervezd meg a heted! – Mielőtt lefeküdnél, nyisd ki utoljára a határidőnaplódat, vagy tekintsd meg smartphone naptáradat. Törekedj arra, hogy nagyjából mindennapra be legyen írva az a két-három dolog, amit el kell intézned! Ne felejtsd el a fontos találkozókat sem, és ha van egy szabad délutánod, nyugodtan írd be a szüleidet, vagy az unokaöcséd – hidd el, örülni fognak, hogy rájuk is szakítasz időt, akár hétközben is! Ha mindent beírtál, csapd össze a naplót, és olvasgass még egy kicsit. A fix programokkal a füzetben, garantáltan nyugodtabban hajtod majd álomra a fejed!

 

 

 

Mi őt ajánljuk reggeli inspirációnak!