Mindennek vége! Felkészültél?

Úgy tűnik, a sors kénytelen kelletlen bizonyos időközönként a világ végével riogatni az emberiséget. Ez van, a motivált túléléshez kell egy kis adrenalin! Szóval, hogy is van ez idén? 

 

Az egész pár éve kezdődött, amikor is kutató régészek felfedezték, hogy a maja naptár 2012-ig tart és nem tovább. Több értelmezés szerint, ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a világ megszűnik létezni december 21.-én (mindössze 2 nap múlva, és én még egy babkonzervet sem vettem!), hiszen a maják mindent tudnak. A baktun, másnéven ciklus, krisztus előtt 3114-ben kezdődött és egy hosszútávú csillagászati jóslat szerint íródott, amely egészen e hét péntekig állja meg helyét, amikor is a ciklus bezárul. A maják szerint ezennel új ciklusba lépük, ami már egy nem e világi szinten fog mozogni – egyesek úgy gondolják, hogy a Nibiru bolygó lakói költöznek majd hozzánk, mások szerint egy napkitörés ér el minket, ami elpusztítja a jelenleg itt élő lélekszámot.

Vannak azonban olyanok is, akik egyszerűen a rendszeres 21.-i napfordulóval kötik össze a megváltó eseményt, minek következtében a tejút egyetlen egy pontban foglaltatik össze, amit galaktikus egyenlítőként ismerhetünk – már azok, akik odafigyeltek a Planetáriumban tett alsó tagozatos látogatás során. Ez az összehangolás pusztán 25000 évente történik, így aligha hallhattuk nagyanyáink beszámolóját a jeles emlékről a kandalló mellett. Ez a ritka esemény a mágneses pólusok váltására utal, ami elvileg történt már korábban is, és akkor sem sült el jól.

Szarkazmuson kívüli tényleges érdekesség: a Sumérok, földünk első civilizált népének régészeti eredményei hasonlatos jóslatokat mutatnak. Miért hinnénk nekik? Amikor pár száz évvel ezelőtt felfedeztük városaik maradványait, rábukkantunk olyan ősrégi rajzokra, amelyek egész naprendszerünket ábrázolják, beleértve a 10 bolygót, köztük a Plutót is – utóbbit a kutatók csak 1930-ban jegyezték fel, pár ezer évvel a Sumérok létezése után. Szóval, valamit csak tudtak, nem?

A kételkedők sem restek, vadabbnál vadabb sztorikkal támasztják alá azt, hogy a világ vége história miért átverés. Vannak, akik a gyógyszeripar mögött rejtőző maffia kompániákat tartják felelősnek, vannak viszont olyanok, akik egyenesen a filmipart okolják. Pár évvel ezelőtt mutatták be a szörnyen gagyi 2012 című filmet, John Cusack főszereplésével. Már NASA tudósok is csatlakoztak azon felháborodáshoz, miszerint az egész felhajtás mögött a Sony Pictures rejtőzik, akik mindössze a film népszerűsítése végett mozgatnak meg minden követ a pánik keltés érdekében. Állítólag a Sony létrehozott egy olyan oldalt, amelyet az Institute for Human Continuity (Emberiség túlélése intézet) működtet – már az intézmény létezése is kérdéses, az viszont tény, hogy a weboldalon túlélő készleteket vásárolhat az odalátogató, illetve tanácsokkal látják el az olvasót olyan téren is, hogyan válasszon új vezetőt a megjósolt katasztrófa után.

Spirituális felszólalók szerint az egész világ vége parádé nem szól másról, mint egy egészen új energiamezőbe való csatlakozásról. A mágneses térben való változásnak köszönhetően, a egyre gyengébb, illetve erősebb az emberek tudatossági szintje. Megvilágosodásról beszélhetünk, vagyis az agy, mint vevőkészülék többet fog felfogni – már nem csupán 10-15%-át használhatjuk ki. Átalakulásról van szó tehát, nem világ végéről. Ez a fajta felébredés megosztja majd az emberiséget, hiszen lesznek olyanok, akik tovább lépnek egy újabb dimenzióba, amely azok számára, akik itt ragadnak, egyszerűen láthatatlan. Az ember esélyt kap arra, hogy ráébredjen: bármit teszünk, az mindenkire hatással van.

Nos, tessék válogatni a hozzáállások és vélemények közül, opció akad bőven. A kérdés már csak az, hogy te mit hiszel el, illetve ami még fontosabb: érdekel?  

 

Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Doomsday Survival Kit – Túlélőcsomag 
Karácsonyi tébolyda – hogyan maradj ki belőle?
Betlehemi gyűjtemény