Mind emberek vagyunk – A Humen Magazin videója a Homofóbia-ellenes világnapra

A Humen Magazin, Magyarország egyetlen havi megjelenésű, ingyenes meleg kiadványa az utca emberét kérte meg arra, hogy mondja el véleményét a homofóbiáról. Az idén negyedik évében járó kiadvány ezzel a videóval akarja felhívni a figyelmet a homofób magatartás abszurdságára és arra, hogy nemi hovatartozástól függetlenül mindenkinek hallatni kell a hangját az egyenlőség és elfogadás ügyéért.A Homofóbia-ellenes világnapot 1990. május 17-e óta ünneplik világszerte – ekkor mondta ki a WHO, az Egészségügyi Világszervezet, hogy a homoszexualitás nem minősül betegségnek. Azóta eltelt 25 év és világszerte volt mit ünnepelnie az LMBTQ-közösségeknek: egyre több országban házasodhatnak meleg párok, visszaadva a házasság intézményének eredeti lényegét, a szerelmet, és egyre több országban fogadhatnak örökbe vagy nevelhetnek gyermeket, biztonságot, otthont és jövőt biztosítva a legújabb generációknak.


A helyzet Magyarországon is rengeteget javult. A homoszexuális párok immár élettársi kapcsolatban élhetnek, a meleg felvonulás sikere évről évre nagyobb és az Európa-szerte híres budapesti életnek virágzó részeivé váltak a különböző meleg bulik. Ám ez nem elég.

Magyarországon ugyanis napjainkban is kézzel tapintható a homofóbia, a másságtól való teljes elhatárolódás, az értetlenség, a félreértések és a gyűlölet. A meleg párok továbbra sem házasodhatnak. Nem vállalhatnak gyermeket. De még csak meg sem merik fogni egymás kezét az utcán. 2015-ben, Európa közepén. Ezért tenni kell – tenni pedig csak a társadalom tud.

A Humen Magazin az elmúlt évek során folyamatosan törekedett arra, hogy ne csak kiszolgálja olvasóközönségét, hanem segítse annak érdekképviseletét is. Felszólalt a más jelző ellen, hiszen vallja, hogy azzal, hogy minden ember külön egyéniség, senki sem nevezhető másnak.  Különböző kerekasztal beszélgetésekkel, estekkel, kiállításokkal érte el azt, hogy megmutassa a társadalomnak, hogy az LMBTQ-társadalom is Magyarország értékes közege és egyben megmutassa a homoszexuálisoknak, transzneműeknek és queereknek, hogy változtatni lehet és kell. Csak hallatni kell hangjukat.

A Humen Magazin a 2015-ös Homofóbia-ellenes világnapja alkalmából az utca emberét kérte meg arra, hogy mondja el véleményét a homofóbiáról. Nyitott embereket kerestek, akiket nem a gyűlölet hajt, akik elfogadóak, akik nyíltak és nem a gyűlölet, hanem a szeretet vezérli őket. Nem számított, hogy ki meleg, ki biszexuális vagy ki heteroszexuális.

Hiszen mind emberek vagyunk. We are all humen – ahogy áll a magazin videójában is.

 

A videó megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=51pW4_CIYNU

A Humen Magazin weboldala : www.humenmagazin.com

A Humen Magazin Facebook-oldal: www.facebook.com/humenmagazin